Měla být slyšet Modlitba pro Martu, Langerovou ale přeřvali demonstranti

  • 212
Lidé se měli na chvíli zastavit a za zvuků písně Modlitba pro Martu v podání Anety Langerové si připomenout události 17. listopadu 1989. Místo toho byl slyšet křik protestujících, kteří se ve sváteční den sešli v centru Prahy, aby tak dali najevo svůj nesouhlas s protikoronavirovými vládními opatřeními.

Protestující se při svém průvodu setkali u Národního divadla s lidmi, kteří čekali na vystoupení zpěvačky Anety Langerové, která měla oslavy 17. listopadu připomenout písní Modlitba pro Martu. 

Demonstranti vyzývali dav u Národního divadla k tomu, aby se k nim přidali nebo aby si sundali roušky. Ačkoli se setkání obou skupin neobešlo bez křiku, kvůli kterému nebylo zpěv Langerové pořádně slyšet, k větším konfliktům nedošlo. 

Akci demonstrantů pořádalo uskupení Jedno společné české srdce za svobodu. Při pochodu bylo slyšet hesla jako např. „Svobodu, svobodu“, „Děti do škol“, „My chceme do práce“ nebo „Babiše do koše“.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video