Mám rád lidi, za mé vlády se všichni měli dobře. Babiš ukázal volební klip

  • 587
Bývalý premiér a prezidentský kandidát Andrej Babiš přichází s novým volebním klipem. Voliče oslovuje odkazem na údajné úspěchy své vlády i proklamacemi o tom, že zájmy českých občanů jsou pro něj na prvním místě. Zvolil slogan „Pomáhá lidem. Proto Babiš“.

„Mám rád lidi. Celý život jsem jim pomáhal,“ říká v klipu při zvuku piána předseda hnutí ANO Andrej Babiš. Podle něj za jeho vlády „rostly důchody, snižovaly se daně, investovalo se a všem se zvyšovala životní úroveň.“

V klipu rýpe do současné vlády Petra Fialy jen náznakem. Říká, že „lidé dnes těžko hledají zastání“. To se podle něj má změnit, pokud bude zvolen na Pražský hrad, jelikož dle svých slov dlouhodobě klade zájmy občanů na první místo.

Podle posledních průzkumů by právě on těsně vyhrál první kolo prezidentské volby. Listopadový model agentury Ipsos ukazuje, že by bývalého premiéra volilo 29,7 procent občanů.

Na druhém místě by byl generál Petr Pavel, který by získal 25,3 procenta hlasů. Do dalšího kola by se jen těsně nedostala ekonomka Danuše Nerudová s 25 procenty hlasů. Predikce nicméně ukazují, že Pavel i Nerudová by v druhém kole nad Andrejem Babišem zvítězili.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video