Andrej Babiš a Petr Pavel

Andrej Babiš a Petr Pavel | foto: iDNES.tv

Vyhrál otec Toma Cruise a Babiš už na jaře nezaseje. Český humor měl žně

  • 148
Prezidentské volby a především kampaň před nimi byly sice vyhrocené, ale také opět ukázaly, co český národ i nadále spojuje, humor! Politických vtípků se na internetu objevilo mnoho, ostatně jejich trefnost posuďte sami.

Reakce internetových vtipálků na sebe nenechaly dlouho čekat již během sčítání hlasů. Byl použit i obvyklý motiv pro žerty okolo Andreje Babiše, řepka.

Podoby nového prezidenta s americkou filmovou superstar Tomem Cruisem si všimli uživatelé na Twitteru. Podle nich vyhrál otec hollywoodské hvězdy:

Některým uživatelům internetu bělovousý Petr Pavel zase připomíná seriálového Zaklínače:

A nový prezident bude mít i svou vlastní vlajku. Petr Pavel už v kampani představil svého domácího mazlíčka a Micka se stala miláčkem jeho fanoušků. Podle jejich představ by měla být na prezidentské standartě:

Hledáčku vtipálků se nevyhnulo ani Jezulátko, které se stalo Babišovým talismanem v posledních dnech kampaně. Podle satirika TMBK zřejmě nezafungovalo, jak šéf hnutí ANO doufal.

… #tmbk

28. ledna 2023 v 15:53, příspěvek archivován: 28. ledna 2023 v 19:30

Na internetu se hojně rozebírala i falešná zpráva o údajné úmrtí Petra Pavla. Podle Vaina to mohlo být jako ve filmové sérii Pán prstenů. Po zmizení Gandalfa Šedého se zrodil nepřemožitelný Gandalf Bílý:

Po svém a s humorem vyvracel fámu o úmrtí prezidentského kandidáta i tým Petra Pavla. Pomohl si úpravou filmových plakátů z filmu Číslo 5 žije a také bondovky Není čas zemřít.

Vtipálky bylo hodnoceno ale i celé první kolo prezidentské kampaně. Často se přetřásala třeba účast kandidátů v televizních debatách:


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video