KJ

Je potreba stale pripominat ze studenti z Putinova raje studuji na ceskych vS vcetne mediciny zcela bezplatne za penize ceskych danovych poplatniku.

Kdy uz s tim ceska vlada zacne konecne neco delat?

IP

naše zdravotnictví bohužel doplácí na dosavadní vysokou profesionalitu a otevřenost zdarma všem. Je jasné, že takhle to nepůjde donekonečna. Přibylo mraky přistěhovalců, ale moc málo doktorů, sester a odborných pracovníků. Dluhy jak pojišťovnám, tak nemocnicím narůstají za ty, co pojištění neplatí, ale nechají se ošetřit. To vše se samozrejmě promítne i v provozu. Nedávno jsme byli na MR v Motole (vedle je dětská pohotovost). Jedna starsi sestřička u okénka a 2 dalši uhoněné, co zajišťovali chod pohotovosti. Jen jsme to pozorovali z vedlejší mistnosti. Čekárna praskala ve švech, z 90% to byli podle řeči rodičů i dětí cizinci. Nízké mzdy a velké nasazení, toť práce ve zdravotnictví. Bodejť by se tam někdo hnal. Smekám pred těmi, co to zvládají

Dluhy pojišťovnám? Nenechte se vysmát. Pojišťovny spíše peníze od pacientů utrácí za drahé hovadiny pro zaměstnance, ale za léčení pacienta, pak nechtěj zaplatit ani haléř.

To je ten základní problém. To že naše zdravotnictví dávno není zadarmo, ale ti co peníze odstávají je prostě doktorům nedají.

JB

No jo, to výhoda zdravotnictví "zadarmo", kde i blbých 90 Kč byl neskutečný politický problém.

České zdravotnictví bylo desetiletí bylo jako Mercedes v ceně Škodovky. Ale už i setrvačnost tohoto stavu pomalu dobíhá.

A nejde jen o doktory, ale i o střední zdravotnický personál - sestry. Staré odchází a nové mladé za stávajících podmínek toto dělat nebudou.

A kam se ti lékaři ztrácejí? Párkrát jsem byl v různých fakultních nemocnicích a každou chvíli prošlo okolo procesí lékařských elévů abonentů. Kde jsou?

JK

strejda google. Zjistíte, že jich zas až tolik není. A tak přirozeně ubývají rychleji, než kolik jich nastupuje do praxe.

NG

Nazatěžovat je zbytečnými preventivními kontrolami pro všechny klienty stejnými, když de facto každý z nás má jiné genetické dispozice a zděděné zdravotní problémy.

Obracet se na papalášstvo, aby snad něco v tomto Bantustánu koncepčně řešili, považuji za vydařený aprílový žertík. Ti mají v hlavě už jen válku proti Ruské federaci a dezoláty.

LA

Zkus se informovat, jak vypadá zdravotnictví v tom tvém Rusku, rozumbrado.

ŠF

Když vidím narvané čekárny, kolik těch pacientů musí jeden lékař vyšetřit, ošetřit, napsat zprávu, recept, vykázat výkon pojišťovně, je to jak na běžícím pásu, šílená pakárna. Nemluvě o těch věcech okolo, vzdělání, atestace, doškolování, kurzy. Já bych to asi dělat nemohl. Na to každý nemá.

JK

J92a17n 68K42r23á74l

7. 4. 2024 1:05

Jak nemohl,musel byste! Že nás je stále méně, je věc státu,demografická křivka je patrná desítky let,nikoho to nezajímá. Teď už je to neřešitelné, důchodci nemohou pracovat do 90 let,zvláště v současném přetížení to už nejde.

PH

Spousta jich jezdí do Německa, klidně hned za hranice do nejbližších nemocnic, kde dostanou třeba 2,5x více. Někteří, co vím, jezdí každý den tam a zpět. Na Tachovsku si někteří kupují tzv. přespávací domky na několik dni a pak se vrací třeba do plzně nebo Prahy. Takových jsou tisíce. Tohle je problém, který se bude zhoršovat. Na druhou stranu jsme s malým dítětem objížděli doktory a z 5 doktorů byl jediný Čech. Slovenka, Ukrajinka, Rumunka a Bělorus.

JS

Vláda koaličního slepence nám je možná přiveze z nějaké exotické destinace, třeba tentokrát se sušenými banány.

AH

Proč situaci nevyresil tvůj milovaný stbak Bureš, když byl 8 let ve vládě?

Ano lékařů je málo. "Lékařů čekatelů" jsou mraky. Stačí aby starší lékaři nezneužívali ty co dělají atestace, jako levné pracovní síly pro své ordinace a normálně je pustili jako svoji konkurenci na trh a hned bude lékařů dostatek.

No jo jenže to by se jim zvedla konkurence a tak není nad to prostě vše dokonale zdržovat a atestace novým medikům pokud možno moc nedávat. Sestřenice a bratranci takto čekali na atestaci 5 let, až nakonec odešli vše raději dodělat do Německa, kde ji během roka okamžitě získali. Sestřenice se vrátila z Bratranců ani jeden.