Podobizna muže, který vyloupil poštu v Třemošné na Plzeňsku

Podobizna muže, který vyloupil poštu v Třemošné na Plzeňsku | foto: Policie ČR

Zloděj proklouzl na poštu oknem, s desetitisíci odjel na kole

  • 6
Přepadnout poštu s pistolí v ruce je staré a okoukané. Originálněji na to šel minulý týden lupič v Třemošné na Plzeňsku. Na poštu vlezl těsně před jejím uzavřením oknem, vybral trezor a odjel na horském kole.

Maskovaný muž se na poště objevil minulý týden ve čtvrtek asi dvě minuty před osmnáctou hodinou. Přitom v šest večer pošta zavírá. Na rozdíl od konkurence nepřišel dveřmi, jak bývá obvyklé, ale oknem.

Zatím není jasné, zda ho dokázal otevřít bez porušení, nebo zda bylo pootevřené. Policejní technici totiž na okně nenašli žádné stopy po poškození.

Zloděj jednal chladnokrevně. Sáhl do přihrádky hned u prvního stolu a sebral z ní peníze. Další našel v nezamčeném trezoru.

Poštovní úředníci policistům popsali, že stejnou cestou, jakou se lupič na poště objevil, také odešel. To, že jim lapka sebral desítky tisíc korun, zjistili až po inventuře.

Byl si lupič tak jistý, že ho nikdo nepozná, nebo měl tolik štěstí? "Svědci vypověděli, že před vchodem na poštu měl pachatel postavené horské kolo. Po činu  na něj nasedl a odjel," uvedl policista Josef Aubrecht z policejního ředitelství okresu Plzeň-sever.

Na základě výpovědí svědků policisté sestavili portrét zloděje. Asi třicetiletý muž je vysoký 180 až 185 centimetrů, má střední postavu, na hlavě měl sestřih na delšího ježka zřejmě tmavě hnědé barvy. Při činu měl na sobě černou bundu do pasu.

Podle Aubrechta by policistům při pátrání mohli pomoci lidé, kteří muže odjíždějícího na kole od pošty viděli nebo ho poznají na identikitu.


Video