Policejní vyšetřovatel obvinil kvůli CzechTeku 18 technařů. Ilustrační foto

Policejní vyšetřovatel obvinil kvůli CzechTeku 18 technařů. Ilustrační foto | foto: Dan Materna, MF DNES

Vyšetřovatel obvinil kvůli CzechTeku 18 technařů

  • 47
Policejní vyšetřovatel obvinil kvůli červencové technoparty CzechTek už 18 technařů. Původní počet tak stoupl na dvojnásobek. Na dva lidi už podalo státní zastupitelství obžalobu, jejich případy se bude zabývat soud. Vyšetřování zasahujících policistů ještě neskončilo.

"Mezi obviněnými i obžalovanými jsou například účastníci, kteří házeli zápalné lahve na policisty. Soud by se mohl některými případy začít zabývat do měsíce. Je možné, že řadu z nich bude řešit jen trestním příkazem, tedy bez hlavního líčení," řekl tachovský státní zástupce Zbyněk Eger.

Jeho plzeňský kolega Pavel Tolar uvedl, že vyšetřování policejního zákroku stále pokračuje. Podle něj přibývají další trestní oznámení.

Technoparty u Mlýnce policie rozehnala 30. července. Zásah hájila tím, že účastníci poškodili pozemky, které neměli pronajaté. Policie proti tanečníkům nasadila slzný plyn a vodní děla. Na obou stranách byly zraněny desítky lidí.

CzechTek 2005CZECHTEK 2005 - policie vs. techno
- vše o technoparty a policejním zásahu
- články, názory, fotografie, infografika

Čtěte přílohu www.idnes.cz/czechtek

K prvním obviněným patřil Václav Šroub, jenž si pronajal pro technoparty pozemek od firmy Italinvest.

Technaři na protest uspořádali na stejném místě v Mlýnci v září další technoparty. Na louku však přijelo jen několik set účastníků, policie neřešila žádný incident.

,

Video