Vrstevníci zavraždili 17letou, tvrdí policie

  • 235
Severočeským městem Bílina otřásla vražda sedmnáctileté dívky. Policie z ní obvinila tři mladíky ve věku 18, 19 a 20 let. Mrtvou našel v neděli ráno chodec. Odpoledne policie zatkla trojici podezřelých. Oběť se s nimi znala. V noci byli společně na plese místního gymnázia.

Zavražděnou našel v neděli ráno náhodný kolemjdoucí v Železniční ulici v Bílině na Teplicku. Tělo místní dívky leželo mezi garážemi.

Policie během několika hodin vypátrala trojici podezřelých. Policejní komisař obvinil mladíky z vraždy. Kriminalisté budou navrhovat jejich vzetí do vazby. Soud by měl rozhodnout do středy. Policisté nyní trojici zadržených vyslýchají.

"Do středečního odpoledne nebudeme k případu podávat žádné doplňující informace," řekla mluvčí severočeské policie Jarmila Hrubešová. Uvedla pouze, že se oběť s pravděpodobnými pachateli znala. Sobotní večer strávila v jejich společnosti na maturitním plese bílinského gymnázia.

K vraždě došlo zřejmě nad ránem. Dívka se vrátila domů z plesu, pak jí podle TV Nova někdo zavolal na mobil a ona vyšla před dům. Domů už se nevrátila.  

Vražda byla neobyčejně brutální. Podle zdrojů MF DNES mladíci dívku nejprve omráčili a pak ubodali, pravděpodobně přímo před domem. Tělo pak odtáhli asi 200 metrů od obytných domů mezi garáže.

Důvodem vraždy byla s největší pravděpodobností žárlivost. Kamila Č. se rozhodla rozejít s Jakubem P. (jména obou redakce zná, s ohledem na rodinu zavražděné a pokračující vyšetřování je však nezveřejňuje).

Dvacetiletý mladík, který nikdy neměl problémy se zákonem, se dívce zřejmě rozhodl pomstít. Po plese místního gymnázia si na ní počíhal s dvěma kumpány ve věku 18 a 19 let.

"Dívka ani mladíci na naše gymnázium nechodili. Vím jen, že na maturitním plese byli všichni čtyři," řekla iDNES ředitelka Gymnázia Bílina Jaroslava Mrázová. Jeden z podezřelých stejně jako mrtvá dívka pochází z Bíliny.

"Hodně se o tom povídá, lidé ho tady znají. Nic oficiálního ale nevíme. Policie nás ještě nekontaktovala," dodala ředitelka.

Vpodvečer, kdy se na místě vraždy zdržovalo zhruba šest lidí a fotoreportér MF DNES snímal kaluž krve, vyběhla mezi garáže i zdrcená matka sedmnáctileté oběti. Původně si myslela, že na místě probíhá rekonstrukce případu. Ihned začala zjišťovat, kdo je vrahem. Jakmile zjistila, že o rekonstrukci nejde, beze slova odběhla zpět do rodinného domu.

Bílinská Železniční ulice, kde byla brutálně zavražděna sedmnáctiletá dívka. Policie z vraždy obvinila tři mladíky ve věku 18, 19 a 20 let. (31. ledna 2005)

Bílinská Železniční ulice, kde byla brutálně zavražděna sedmnáctiletá dívka. Policie z vraždy obvinila tři mladíky ve věku 18, 19 a 20 let. (31. ledna 2005)

Stopy krve v Železniční ulici v Bílině, kde byla brutálně zavražděna sedmnáctiletá dívka. Policie z vraždy obvinila tři mladíky ve věku 18, 19 a 20 let. (31. ledna 2005)


Video