Volal mi Kajínek, tvrdí novinář

Pardubický novinář Milan Derner tvrdí, že mu v úterý na mobilní telefon volal nájemný vrah Jiří Kajínek, který v neděli uprchl z věznice Mírov na Šumpersku. "Řekl, že je v České republice ve městě, kde jsou kolem něho šaliny. Opakoval, že je nevinný. Ti, kteří ho do vězení dostali, to prý odnesou," řekl Derner. Kajínek podle něho také tvrdil, že dozorci na jeho zmizení přišli pozdě. "Střelbu prý slyšel až když byl daleko od vězení. Dozorci tak možná chtěli alespoň částečně zamaskovat svoje selhání," řekl Derner.

Novinář tvrdí, že se s uprchlým trestancem zná z osmdesátých let. "Jsme taková kavárenská známost. On byl z nedaleké Třemošnice, jezdil do Pardubic za jednou servírkou. Vídali jsme se tehdy často," řekl.

Derner si netroufne říci, zda Kajínka po hlase poznal, přesto nevěří, že by se stal obětí mystifikace nebo žertu. "Viděl jsem ho naposledy před jedenácti lety. Hned na začátek hovoru však připomněl pár našich společných zážitků. To nemohl vědět nikdo jiný než on," míní novinář. Kajínek údajně Dernerovi slíbil další kontakt. "Nevím ale kdy, ani jak," sdělil Derner.

Kajínkův telefonát si Derner vysvětluje jeho snahou o zviditelnění. "Zájem médií mu dělá dobře, vždy chtěl být středem pozornosti. Jsem zřejmě jediný novinář, kterého zná osobně," řekl Derner, který nyní pracuje jako redaktor jednoho z pardubických komerčních rádií.


Video