Profesionální voják z Plzně, který sloužil u vojenského praporu v Klatovech, se krátce po svém propuštění z vyšetřovací vazby zastřelil. Ilustrační foto

Profesionální voják z Plzně, který sloužil u vojenského praporu v Klatovech, se krátce po svém propuštění z vyšetřovací vazby zastřelil. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Voják podezřelý ze zneužívání dětí se krátce po propuštění z vazby zastřelil

  • 42
Profesionální voják z Plzně, který sloužil u vojenského praporu v Klatovech a byl v říjnu obviněn z osahávání dětí, skoncoval krátce po svém propuštění z vazby se životem. Podle dostupných informací se zastřelil.

Krajská policejní mluvčí Martina Kohoutová pouze potvrdila, že policisté v Plzni vyšetřují od čtvrtka sebevraždu. Zda nechal muž dopis na rozloučenou, zatím není známo.

Voják skončil ve vyšetřovací vazbě v říjnu, kdy byl obviněn ze sexuálního zneužívání. Policisté ho podezřívali, že několikrát sexuálně zneužil dvě dívky - sedmiletou a devítiletou. Za to, že se před ním dívky svlékaly, jim měl dávat dárky.

Jeho sebevraždou případ končí, vzhledem k tomu, že mrtvého není možné stíhat, bude vyšetřování odloženo a to, zda byl vinen, zůstane nezodpovězeno.

,

Video