Výtržníci se porvali a pak házeli kameny

Výtržníci se porvali a pak házeli kameny | foto: YouTube

VIDEO: Bitka fotbalových chuligánů, jednoho málem přejel vlak

  • 159
Na internetu se objevil videozáznam střetu fotbalových fanoušků na olomouckém nádraží, při kterém přišel jeden z nich téměř o život. Patnáctičlenná skupina olomouckých chuligánů zaútočila v sobotu na spoj, kterým se vraceli fanoušci Baníku ze zápasu s pražskou Spartou.

Přímo na nástupišti se hooligans poprali, výtržníci z Olomouce pak ještě na vlak házeli kameny. Během rvačky málem došlo k tragédii, když jeden z mladíků upadl do kolejiště a vyskočil z něj jen těsně před projíždějícím vlakem.

Jen o několik hodin dříve přitom tragicky zahynul třicetiletý fanoušek Baníku, který za jízdy vypadl z vlaku cestou do Prahy. - více o smrti fanouška čtete zde

Část incidentu z olomouckého nádraží natočil jeden z ostravských fanoušků z okna vagonu mobilním telefonem a záznam se objevil na internetu.

Video už mají k dispozici také policisté a případ prověřují. U samotné potyčky ale nezasahovali. "Nikdo nám žádné výtržnosti na nádraží nehlásil. Případem se proto zabýváme až nyní na základě videozáznamu," řekla mluvčí olomoucké policie Jitka Dolejšová.

Výtržníci podle dostupných informací vtrhli nejdříve do posledního vagonu večerního vlaku Intercity (šlo o běžnou linku, nikoliv zvláštní vlak s policejním doprovodem, kterým jelo skoro půldruhého tisíce ostravských fanoušků), jímž z Prahy cestovalo několik desítek fandů Baníku.

Na žádné soupeře ale nenarazili, takže vystoupili a z nástupiště prohlíželi další vagony. Na přibližně desítku rváčů z Ostravy narazili až v prvním vagonu za lokomotivou. Strhla se krátká potyčka, po které olomoučtí chuligáni utekli. Později ještě házeli na soupravu kamení.


Video