V rozbouřené Sázavě utonul raftař

  • 68
Divoká voda má první oběť. V rozbouřené Sázavě utonul 24letý vodák. S dalšími čtyřmi muži jel na raftu, který se převrátil. Záchranáři vyprošťují jeho tělo z křoví pod vodou. Zbývající čtveřici raftařů se podařilo zachytit na ostrůvku. Se silným podchlazením skončili v nemocnici.

Gumový člun s pěti vodáky se převrhl po poledni poblíž obce Smrčná na Havlíčkobrodsku. "Raft se převrhl v důsledku silného toku vody," řekl iDNES operační důstojník havlíčkobrodské policie.

Čtyřem raftařům se podařilo zachytit na jednom z ostrůvků, pátý utonul. Jeho tělo je stále zaklíněné pod vodou a záchranáři pracují na jeho vyproštění.

"Teď se uvažuje o tom, jak se vytáhne tělo mrtvého. Je totiž zapleteno do kořenů stromů a vyprostit ho bude velmi nebezpečné," vysvětlil policista.

Záchranáři se podle něj pokoušejí natáhnout lana přes řeku a s jejich pomocí se k utonulému dostat s člunem.

Čtveřice silně podchlazených vodáků skončila v havlíčkobrodské nemocnici. Z řeky je pomáhaly vyprostit dva policejní vrtulníky.

Vodáci se pustili do proudu přesto, že na několika místech Sázavy byl dnes vyhlášen nejvyšší povodňový stupeň - ohrožení. - více zde


Video