V Řevničově vraždili cizinci

- Policie prozradila národnost dvou mužů podezřelých z vraždy prodavačky v Řevničově na Rakovnicku. "Pocházejí z jihovýchodního Slovenska," uvedl ředitel krajského úřadu vyšetřování Václav Kučera s tím, že se při zatýkání nebránili. Prodavačka zemřela ve středu 15. března ve svém obchodě s drogistickým zbožím. Policie podezřelé zadržela při bleskové akci zhruba 24 hodin po činu.

O tom, co bylo motivem přepadení a vraždy, jakým automobilem pachatelé z místa činu odjeli, ani o tom, jak jsou muži staří, však ředitel hovořit nechtěl.

Dvaašedesátiletou ženu zastřelil vrah ve středu 15. března po půl jedenácté v drogerii, kde pracovala. Z pokladny zmizelo podle policistů pouze sto korun. Pachatel odjel podle svědků z místa činu bílou Škodou Felicia. Policie zvažuje nejen loupežnou pohnutku činu, ale i další možné motivy.

Pachatel po vraždě z obchodu utekl. Mrtvou ženu objevil zákazník, který slyšel křik a výstřel. "Zatím nemohu uvést, byl-li pachatel sám, či jich bylo více. Motivem činu je s největší pravděpodobností loupežné přepadení, a to i přesto, že v pokladně chybělo jen sto korun," tvrdí ředitel Okresního úřadu vyšetřování v Rakovníku Stanislav Čapek.

"Policisté okamžitě uzavřeli silnice v rakovnickém okrese a zahájili pátrání po bílém automobilu Škoda Felicia. Nelze však vyloučit, že se pátrání bude týkat i aut jiných značek," uvedla mluvčí středočeské policie Soňa Budská.


Video