Zloději odmontovali celkem pět radiátorů a vyházeli je oknem, aniž by se přesvědčili, jestli kolem domu někdo nejde. Ilustrační snímek

Zloději odmontovali celkem pět radiátorů a vyházeli je oknem, aniž by se přesvědčili, jestli kolem domu někdo nejde. Ilustrační snímek | foto: Šárka Hawerlandová

Zloději vyhodili oknem radiátory, jen o metr minuly ženu s dítětem

  • 167
Velké štěstí měly žena s devítiletou dcerou, které o víkendu procházely kolem neobydleného domu na litvínovském sídlišti Janov. Z druhého patra náhle vylétly dva litinové radiátory a dopadly metr před nimi. Z okna je vyhodili zloději.

"Ženu s dítětem radiátory minuly o metr. Holčička začala křičet, matka ji popadla a rychle utekly pryč. Pán, který vše viděl, hned zavolal policii," popisuje policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Případ se stal v sobotu po osmé večer v janovské ulici Gluckova, která je krádežemi v opuštěných domech pověstná. Vchody a okna v přízemí jsou sice zazděné, zloději si ale cestu vždy najdou.

"Lapkové do domu vnikli násilím a z vybydlených bytů demontovali celkem pět radiátorů z litiny, které z okna ve druhém patře postupně vyhodili. Byli tak nezodpovědní, že se ani nepřesvědčili, jestli někdo nejde," poznamenala mluvčí.

Přivolaná hlídka v domě objevila dva muže. Pokusili se utéct, policisté je ale dopadli. Nyní je vyšetřují nejen kvůli krádeži, ale i kvůli podezření z obecného ohrožení z nedbalosti. Za oba činy jim hrozí až dva roky vězení.


Video