Muž podezřelý z brutálního útoku na mladou ženu. Na snímku z bezpečnostní kamery jde vedle své budoucí oběti.

Muž podezřelý z brutálního útoku na mladou ženu. Na snímku z bezpečnostní kamery jde vedle své budoucí oběti. | foto: Policie ČR

Policie nemůže obvinit útočníka, který pobodal dívku. Skončil na psychiatrii

  • 341
Mladík, který obtěžoval a pobodal dívku ve Frýdku-Místku, skončil na psychiatrii. Policie případ vyšetřuje jako pokus o vraždu. Obvinit z něj ale 21letého muže nyní nesmí. Čeká, až lékaři posoudí jeho zdravotní stav. Mladík podle některých informací trpí schizofrenií.

"Policisté si vyžádali posudek jeho zdravotního stavu. I nadále pokračuje vyšetřování, prověřujeme  získané informace a okolnosti související s případem," uvedla mluvčí policie Moravskoslezského kraje Soňa Štětínská.

Útočník 25letou ženu napadl v úterý večer krátce poté, co ji obtěžoval v podchodu nádraží ve Frýdku-Místku. Když se s ním odmítla bavit, nedaleko budovy ji napadl a několikrát ji bodl nožem do zad.

Těžce zraněné ženě přivolali pomoc svědci, vrtulník záchranné služby ji přepravil do nemocnice v Ostravě. Podle vyjádření lékařů je mladá žena ve stabilizovaném stavu a mimo ohrožení života.

Mladíka o den později zadržela zásahová jednotka. K jeho dopadení pomohly tipy od lidí, kteří reagovali na výzvy v médiích.


Video