Pro mladíka musel přiletět vrtulník. Ilustrační foto

Pro mladíka musel přiletět vrtulník. Ilustrační foto | foto: Roman Gřegoř, záchranná služba

Trampský vedoucí se zřítil ze srázu při šiškové válce

  • 40
Trampský výlet ke zřícenině hradu Rabštejn na Bruntálsku ukončila vážná nehoda. Devatenáctiletý mladík, který doprovázel šest dětí, spadl z vysokého srázu v okolí chaty Solné u Bílého potoka na Vrbensku. V kritickém stavu byl transportován do ostravské nemocnice.

"Mladík včera vyjel na trampskou výpravu. Těsně před nehodou hrál s dětmi šiškovou válku. Žádné z nich nebylo zraněno," uvedla mluvčí bruntálské policie Lucie Zgarbová.

To, že mladík spadl, poznaly děti podle rachotu kamení. Nejprve se zřítil ze čtyř metrů a poté jeho pád pokračoval asi dvacet metrů po prudkém svahu.

Děti ho našly u stromu a telefonicky přivolaly pomoc. "Muž byl při vědomí a uvedl, že sklouzl ze skály bez cizího zavinění. Dle prvotního vyjádření lékaře utrpěl mladík velmi vážná až smrtelná vnitřní zranění - jater, plic a dalších orgánů," uvedla mluvčí policie Zgarbová. 

Šéfa trampského výletu musel transportovat vrtulník do ostravské nemocnice. Večer se lékařům podařilo stabilizovat jeho životní funkce.

Policie vyrozuměla rodiče dětí a třídenní výpravu předčasně ukončila. Kriminalisté vyšetřují, jak k události přesně došlo.


Video