Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Policie obvinila řidiče, který o půlnoci zabil muže v Jetřichově

V tragédii se změnily oslavy Nového roku v Jetřichově na Náchodsku. Čtyřiadvacetiletého muže před místní restaurací srazilo auto. Řidič z místa nehody ujel, mladík na následky zranění zemřel. Zhruba v poledne našli policisté auto i jeho majitele v Meziměstí na Broumovsku. Ten se při výslechu k činu přiznal, hrozí muž až šest let vězení.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

pro přesnost,fotografie je z pohledu jízdy řidiče a hlavní odbočuje vpravo,řidič pokračoval rovně na vedlejší a v na místo střetu je vidět ze vzdálenosti cca 90m.

pro bezpečné vjetí na vedlejší je rychlost 30 km,jezdím tudy již 50 let a jízda rovně je opravdu o hubu.Ten trouba byl asi zlitej a jestli zabil toho mládence ,tak jel jako blázen  proto to dopadlo tak jak to dopadlo.

2 1
možnosti
SS

Ten "mládenec" byl uprostřed silnice. Snad mi nechceš tvrdit, že ho v noci viděl na 90m? Sice místní situaci neznám, ale vím, jak to vypadá na podobných místech na dědinách. Veřejné osvětlení žádné, do protivky světla od vchodu do hospody, míhající se stíny.

Druhá věc je, jak chtěl jet a co ten náraz vyvolal. Tedy já srazit chlapa, tak ani nevím, kam jsem chtěl jet. Jestli ke kolizi došlo v zatáčce, tak nemusel jet až tak rychle, aby pokračoval rovně a je otázka, jak chtěl manévrovat těsně před srážkou. Také bude záležet na tom, kolik opilců se tam celkem motalo, protože pak by bylo třeba řešit, jestli se jim mohl vyhnout nebo zastavit.

Jen na mě nezkoušej tu hovadinu, že by každý měl jet tak, aby kdykoliv mohl bezpečně zastavit. To bychom se museli ploužit 30 a používání světel by mělo být zakázáno, protože jen oslňují.:-/

0 0
možnosti
JS

J35i86r71i 80S88i69m77a96k

2. 1. 2013 12:52

jakkoliv nepopiram, ze to je tragedie, 50% viny vidim na tech frajerech, co si z cesty udelali odpalovaci rampu a  50% viny shledavam na ridici a to ne proto, ze ho srazil, ale protoze nezastavil a neprivolal pomoc.

Pokud nekdo musi ridit na Silvestra auto, tak ma proste smulu, vsude randal, vsude ozralci, vrcholem vseho je, ze odpaluji pyrotechniku primo z cesty !!!!!!

tady je neco podobneho ze sveta / http://www.bbc.co.uk/newsbeat/20886521 

Paparazziho prejeli, jak fotil Ferrari Justina Biebera .. co myslite, byl za to ridic popotahovan ? Nebyl...

6 1
možnosti
PO

Píšete naprosté nesmysly a modlím se k Bohu, aby, máte-li řidičák, jste ho měl jen na poličce na ozdobu.

V ČR prostě nemůžete srazit člověka, který STOJÍ uprostřed silnice. Musíte před ním zastavit, víte? A ten fotograf, o kterém píšete, prostě vlítnul pod auto (to si můžete přečíst, umíte-li anglicky).

4 4
možnosti
PO

Pro všechny, co tu plácaj o nepřehledné zatáčce, řidič mohl a měl vidět překážku na vzdálenost cca devadesát (90) metrů.!!

2 2
možnosti
PO

Čili slaviči slaví, řidič to kalí, vidí slaviče, říká si uhnou, no oni fakt uhnou - až na jednoho a bum.

Normální střízlivý řidič při míjení takové skupiny lidí, bez ohledu na to proč se na silnici motají, zpomalí.

6 0
možnosti
JJ

Je sporu Ferdinand Slavík vs. Alois Novák:

NSS judikuje nutnost "omezené důvěry" v dodržování dopravních předpisů ostatními účastníky. Co to znamená, se hodnotí pžípad o případu.

Zcela jistě nemusíte jezdit tak, aby nedošlo ke kolizi v případě, že se protijedoucí řidič rozhodne těsně před vámi odbočit vlevo a nedá vám přednost, přestože je k tomu povinen.

Zcela jistě platí, že řidič musí jet takovou rychlostí, aby byl schopen zastavit na vzdálenost, na kterou má výhled (a tudíž zastavit před existující překážkou na silnici (naní naopak povinen jet tak, aby byl schopen zastavit, vjede-li mu do jízdní dráhy těsně před ním z lesní cesty cyklista - to by musel jet kolem každého lesa krokem - zrovna včera těsně přede mnou vyjel z lesa cyklista a pozorně se díval v pravo, jestli neuvidí odjíždějící auto, pak naštěstí mrkl vlevo, to jsem byl od něj 10 m a jel jsem 70 km/h).

Pokud se týče křižovatek, před nimi sici přísně dodržuju rychlost, sundám nohu z plynu a připravím si ji na plyn, ale pokud jedete po hlavní, nejste povinen jet tak, abyste byl schopen zabránit kolizi, pokud někdo z vedlejší komunikace vám nedá přednost.

Zavinění kolizí na křižovatkách se VĚTŠINOU řeší tak, že viníkem je ten kdo nedal přednost, nikoli ten, kdo nedodržel rychlost, ale nemusí tomu tak být vždy: Téměř každá křižovatka má jisto mezní rychlost auta přijíždějícího po hlavní, nad kterou už nemůže řidič přijíždějící z vedlejší splnit požadavek dát přednost v jízdě (třeba proto, že čas potřebný pro zařazení se do provozu je kratší, než čas, za který se přiblíží auto přijíždějící po hlavní z dohledné vzdálenosti do bezpečné vzdálenosti. Více viz: http://www.nsoud.cz/Judikatura/judikatura_ns.nsf/WebSearch/DB22879BF7BC3156C1257A4E0066AC8E?openDocument&Highlight=0

3 0
možnosti
JJ

V tomto případě jsou viníky oba. Ti amatérští pyrotechnici používali komunikaci k účelu, ke kterému není určena a navíc v nepřehledném místě, ten řidič jel nepřiměřenou rychlostí už proto, že nebyl schopen zastavit na vzdálenost, na kterou má výhled. A především - ujel od člověka, kterého zranil, což je prasečina.

6 0
možnosti
MB

M95i45l43o24š 34B21é49m

2. 1. 2013 7:57

Každý řidič je jednou nohou v hrobě a druhou v kriminále. A je to jen o štěstí, jestli ho někdo sestřelí, nebo jestli se mu do cesty připlete ožrala.

5 0
možnosti
PO

Pokud někdo vidí na 20 metrů a jede tak, že má brzdnou 50 metrů, tak tý smůle jde dost napřed.

Doufám, že nikdo z těch, kdo tu obhajují pirátské řidiče, nepotkají nikdy na silnici neosvětlenou překážku. Asi by se HODNĚ divili, jak MOC se mýlili.

3 3
možnosti
MB

Chyba řidiče je jednoznačná - měl předvídat. Do zatáček se snažím jezdit s vědomím, že za ní,  kam nevidím může být tank nebo zeď. Zrovna tak obezřetně projíždím křižovatky, kde mám sice přednost, ale riziko, že mně cestu zkříží vozidlo z vedlejší komunikace, které mě přehlédlo, je více než malé.

7 4
možnosti
JN

asi tak R^ jasne, odpalovat ohnostroj na silnici sebou nese riziko a chlapci meli byt sami obezretni a kdyz jelo auto, tak meli odlskocit, nicmene porad prejel nekoho ten v aute, nikoliv naopak, a ma za to plnou odpovednost.

5 2
možnosti
MM

Tak sem si přečetl pár názorů, a musím doufat že některé (zejména p. Aloise Nováka) na silnici nikdy nepotkám...

3 0
možnosti
MM

Jinak podle fotky si za to ten kluk může sám... Blbější místo si vybrat nemohl...

8 1
možnosti
FS

Pro všechny "znalce" práva. Řidič má právo předpokládat, že všichni ostatní účastníci silničního provozu dodržují předpisy - viz judikát NSS v případě řidičky, která nedala přednsot motorkáři jedoucím v obci přes 180km/h. Takže má právo předpokládat, že i když je třeba na vteřinu oslněn, tak nemusí hned flekovat vozidlo, protože má právo předpokládat, že je před ním prázdno a nikdo mu do vozovky nevstoupí (pane Aloisi a Vlasáku). Stejně tak má právo předpokládat, že si nikdo nedělá ze silnice postel, nebo odpaliště pyrotechniky. Pokud tedy řidič neporuší žádný další předpis, tak je nevinný. (vinný je řidič v článku zatím jen tím, že od nehody ujel zbytek se bude šetřit, výpověď opilých kamarádů oběti "jel jako blázen" nemá žádnou právní váhu. Ve světla aktuálních důkazů je vina jen na oběti a podle dalšího šetření se bude určovat jaký podíl viny ponese řidič)

15 6
možnosti
DH

25 letý řidič v Audi A4 Avant Combi. Zeptejte se některého z kamarádů dopravních policistů na osobnostní profil 25letého majitele takového auta ;-)

3 11
možnosti
OM

Třeba nejel jako blázen a kluk se mu pod kola připletl, ale to nic nemění na faktu, že z místa nehody ujel.

3 0
možnosti
FT

Zákony jsou nastavené tak, že ať za nehodu na silnici může chodec nebo řidič, tak u soudu skončí téměř vždycky řidič, protože chodec není z pohledu zákona 361/2001 osoba odborně způsobilá pro silniční provoz. S tím nejde až do doby případné změny legislativy nic dělat. A to samé jako o chodcích platí o kolařích. Tím, že řidič složí zkoušku z pravidel, leží na něm větší právní zodpovědnost, což je to známé "má předvídat".

4 1
možnosti
LS

Zvláýštností našich zákopnů je jejich naprostá gumovost. Prostě se ten zákon dá ohnout, jak je potřeba a když řidiče chtějí uvrtat a potopit tak se jim to povede. Přizve se nějakej znalec a už je jasno;-€

1 1
možnosti
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

Lesy chce předat mnichům bez soutěže. Smlouvu nachystal starosta předem

28. dubna 2024

Premium Mohlo to být jedno z rozhodnutí, jakých města jako osmitisícové Milevsko udělají ročně stovky....

Stavební úřady se děsí novely, mluví o nejistotě a nabírají nové pracovníky

28. dubna 2024  19:06

Stavební úřady napříč republikou se obávají reformy stavebního zákona. Kvůli nárůstu práce tak...

VIDEA TÝDNE: Potvrzený trest pro Feriho, živořící děti a Kobajašiho veleskok

28. dubna 2024  18:50

Soud v Praze tento týden potvrdil exposlanci Dominiku Ferimu tříletý trest za znásilnění. Strážníci...