Ilustrační snímek

Ilustrační snímek

Střelec obviněný ze čtyř vražd na severu Čech měl komplice

  • 48
Devětatřicetiletému střelci ze severu Čech, který byl nově obviněn už ze čtvrté vraždy, mohl s některou z nich pomáhat komplic. Policie kvůli tomu zadržela pětadvacetiletého muže.

"Zadržený muž figuruje v několika případech. Byl pomocníkem, ale ne spolupachatelem. Jeho role se dál upřesňuje," sdělila MF DNES krajská policejní mluvčí Jarmila Hrubešová s tím, že další poznatky z vyšetřování kriminalisté řeknou až na pondělní tiskové konferenci.

Policisté dnes také potvrdili, že viní Romana Postla z Teplic i z vraždy místního podnikatele, o níž iDNES.cz včera jako první informoval. Manažera a spolumajitele strojírenské společnosti DSK Karla Diviše pohřešovala rodina od pondělí, kdy se nevrátil z práce. Policie zatím nesdělila, jestli již bylo nalezeno jeho tělo.

Násilníkovi tak policie připisuje už čtyři oběti - barmana, policistu, čerpadláře a podnikatele. "Byl obviněn ze dvou vražd a jednoho pokusu o vraždu v Chomutově, z vraždy v Ústí nad Labem a nově také z vraždy 46letého podnikatele," vypočítala policejní mluvčí.

Postl byl při přestřelce s policisty sám těžce zraněn a musel postoupit náročnou operaci. Když jej lékaři probudili z umělého spánku, sdělil vyšetřovatelům, že si nepamatuje, co dělal v den, kdy Diviš zmizel, protože byl pod vlivem drog. Připustil ale možnost, že vraždil.

Podle informací MF DNES přivedl kriminalisty na stopu v případě pohřešovaného Karla Diviše mobilní telefon, který mu vrah ukradl a pak jej prodal. Policisté přístroj zaměřili a vypátrali jeho nového majitele. Ten pak kriminalistům podal popis muže, který mu mobil nabídl. Shoduje se s vrahem, který nyní leží v nemocnici.

V případě uznání viny hrozí Postlovi výjimečný trest. Už v minulosti byl za vraždu odsouzen, z vězení byl podmínečně propuštěn teprve nedávno. Zůstává otázkou, jestli je výčet obětí konečný, nebo zda Postl za pět měsíců na svobodě spáchal ještě další zločiny. "Nedá se to vyloučit," řekla policejní mluvčí Hrubešová.

, ,

Video