Nehoda - Nehoda - ilustrační foto. | foto: Radek Kalhous, MF DNES

Škodovka se sedmi opilými se srazila s pekařem

  • 115
Sedm lidí se ráno vážně zranilo při nehodě u obce Radim na Chrudimsku. Jejich škodovka se srazila s pekařskou dodávkou. Tři z nich musel vyprostit hasič. Podle zasahující lékařky byli všichni opilí a řidič neměl potřebné doklady. Šofér z dodávky vyvázl bez zranění.

"K nehodě došlo před šestou hodinou ranní u obce Radim nedaleko Luže na Chrudimsku," řekla iDNES pardubická policejní mluvčí Věra Hamáčková.

Škoda 120 se srazila s pekařskou dodávkou Peugeot Boxer.

Na místo vyjeli i hasiči. "Tři osoby jsme museli z vraku auta vyprostit," sdělil operační důstojník chrudimských hasičů.

Ve staré škodovce jelo sedm lidí. "Jejich věk se pohyboval od 24 do 48 let," uvedla policejní mluvčí. "Všichni byli romské národnosti," dodal hasič.

"Pro jednoho zraněného musel přiletět vrtulník záchranné služby. Přepravil ho do pardubické nemocnice," sdělila Hamáčková. Sedmačtyřicetiletý řidič dodávky vyvázl bez zranění.

"Všechna zranění byla vážná. Nejhůř skončil řidič. Ten byl ve vraku zaklíněný a jeho vyproštění dalo hasičům hodně práce," řekla iDNES doktorka Svěráková z chrudimské záchranné služby.

Podle ní se posádka škodovky vracela ze zábavy, všichni byli opilí a řidič neměl řidičský ani technický průkaz. "Z místa mám však informace, že nehodu nezavinil řidič škodovky. Víc ukáže vyšetřování," uvedla lékařka.

Policie nehodu šetří. Škoda byla vyčíslena na 108 tisíc.


Video