Vězni odsouzení k sexuologické léčbě tvrdí, že nejsou nemocní. Ilustrační foto

Vězni odsouzení k sexuologické léčbě tvrdí, že nejsou nemocní. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Šest vězněných deviantů odmítá sexuologickou léčbu

  • 27
Pro některé vězně je sexuologická léčba horší než vězení. Šest odsouzených násilníků z věznice v Kuřimi ji odmítá, přestože do "kriminálu" nastoupili bez problémů. S lékaři ale nechtějí spolupracovat a tvrdí, že nejsou nemocní. Hrozí jim až šest měsíců za maření úředního rozhodnutí.

Muži odsouzení za znásilnění nebo pohlavní zneužívání opakovaně odmítají léčbu, kterou jim nařídil soud. Někteří jsou přitom ve věznici už od roku 2003.

"Mezi těmito vězni je i dvaačtyřicetiletý muž, který měl pohlavní styk s jedenáctiletou dívkou a k tomu pohlavně zneužíval její čtrnáctiletou sestru. Do kuřimské věznice nastoupil na začátku roku 2005 a dosud odmítá léčbu, protože se podle jeho slov necítí nemocný," uvedl Aleš Mergental, mluvčí policie Brno-Venkov.

Dalším "odmítačem" je osmatřicetiletý muž, který opakovaně znásilnil a týral svou družku. Bil a týral i její děti. Tento vězeň podle policie odmítnutí léčby zdůvodňuje tím, že se cítí nevinen.

V kuřimské věznici nejde o první případ. Už na jaře podal státní zástupce žalobu na jiného vězně, který odmítal sexuologickou léčbu.


Video