Rodičům malého Vítka hrozí obvinění

  • 76
Borovnice - Rodičům dvouletého Vítka Kalouska z Borovnice na Trutnovsku hrozí obvinění ze zanedbání povinné péče. Záchranáři dítě našli po několikadenním pátrání v neděli mrtvé. Od čtvrtka, kdy chlapec podle rodičů odešel z domova, po něm pátraly stovky policistů, vojáků, hasičů a dobrovolníků.

"Na případu se pracuje, shromažďují se všechny podklady pro případném trestní stíhání," potvrdil mluvčí trutnovské policie Petr Kopecký. Dodal, že policisté potřebují na uzavření případu několik dní.

Případem se bude zabývat i Krajské státní zastupitelstvo v Hradci Králové. "Obecně je možné říci, že je povinností rodičů se o dítě starat tak, aby se mu nic nestalo, ale v tomto případě ještě neznám podrobnosti," uvedla státní zástupkyně Renáta Vesecká.

Podle rodičů chlapec odešel se svým jezevčíkem z domova v Borovnici ve čtvrtek odpoledne. Zmizení syna pak nahlásili po více než dvou hodinách.

Dítě pak začaly hledat stovky lidí. V neděli našli záchranáři Vítka mrtvého. Na jeho těle, na poli u obce Ždírnice, asi šest kilometrů od jeho domova, ležel jezevčík. Zřejmě se ho snažil zahřát. Pes přežil.

Podle prvních informací chlapec pravděpodobně zmrzl. O pátrání po Vítkovi více čtěte ZDE.

,

Video