Řidič wartburgu srážku s vlakem nepřežil

  • 154
V litoměřické nemocnici zemřel řidič, který byl v pátek těžce zraněn při střetu s vlakem na přejezdu mezi Litoměřicemi a Polepy. Na přejezdech se v jediný den odehrála dvě neštěstí. V Prostějově ráno vlak smetl felicii. Řidič podle svědků objížděl závory. Kromě spolujezdce vezl tři děti.

Wartburg se srazil s nákladním vlakem kolem půl třetí mezi Litoměřicemi a Polepy. Řidič vjel na přejezd, přestože signalizace hlásila vlak, sdělil Jiří Kolář z Českých drah. Strojvedoucí už nestačil zabrzdit.

Lokomotiva před sebou sunula auto ještě asi dvacet metrů. Těžce zraněného řidiče odvezla sanitka do litoměřické nemocnice. Provoz se na dvoukolejné trati zastavil na dvě hodiny.

Během tří dnů je to na Litoměřicku už druhá vážná nehoda na kolejích. Ve středu po chybě strojvedoucího se srazil osobní a nákladní vlak za nádražím v Roudnici nad Labem. Při nehodě se jeden člověk zranil.

Risk na přejezdu felicii nevyšel
V půl osmé ráno smetl vlak osobní auto v Prostějově-Vrahovicích. Ve stříbrné felicii cestovalo pět lidí. "Všichni byli zraněni, mezi nimi tři děti ve věku deset, šest a jeden rok," uvedla mluvčí krajských hasičů Vladimíra Hacsiková.

Žena skončila na anesteticko-resuscitačním oddělení nemocnice v Prostějově. Její stav je stabilizovaný. Řidič byl zraněn lehce.

"Nehoda se zřejmě stala kvůli nepozornosti řidiče, který přehlédl světelnou signalizaci," řekla ČTK mluvčí prostějovské policie Alena Slavotínková. Podle místních muž za volantem pospíchal.

"Chtěl objet závory, ale vlak chytil zadek té stříbrné felicie a žduchl do ní," popsala iDNES nehodu svědkyně.

Podle železničářů, kteří obnovili na trati provoz asi po hodině, souprava vůz odhodila několik metrů od kolejí.

"Výstražné světelné zařízení podle předběžného vyšetřování fungovalo," řekl ČTK inspektor Českých drah Rostislav Vozdecký. Škodu železnic odhadl na několik desítek tisíc korun.

,

Video