Muž sloupky vyvrátil proto, aby si vozidlo mohl zaparkovat, jak je zvyklý. (ilustrační snímek)

Muž sloupky vyvrátil proto, aby si vozidlo mohl zaparkovat, jak je zvyklý. (ilustrační snímek) | foto: Ondřej Littera, MAFRA

Řidič vyvrátil sloupky, nechtěl přijít o oblíbené parkovací místo

  • 20
Svérázné řešení zvolil řidič dodávky v Mostě když zjistil, že mu jeho oblíbené místo na parkování zrušili. Nově osazené kovové sloupky vyvrátil a zaparkoval jako obvykle. Žádné sankce se přitom paradoxně bát nemusí, protože sloupky nepoškodil.

Událost se odehrála v úterý kolem půl deváté večer v Moskevské ulici. Pětatřicetiletý řidič dodávky po příjezdu na místo zjistil, že pracovníci Technických služeb během dne zrušili jeho oblíbené parkovací místo. Aby zde nikdo nemohl stát, nainstalovali u něj kovové sloupky.

Muž se ale místa, kde byl zvyklý s vozem parkovat, nechtěl vzdát. "Řidič dodávky sloupky vyvrátil, aby na zrušeném místě zaparkoval," přiblížila mluvčí městské policie Ilona Kozlová.

Jeho počínání si všimla sousedka, která to nahlásila strážníkům. K dorazivší hlídce se pak dotyčný muž přihlásil a ke svému činu se hned přiznal.

"Sloupky prý vyvrátil proto, aby si vozidlo mohl zaparkovat, tak jak je zvyklý," uvedla Kozlová s tím, že sloupky uložil do garáže, odkud je hlídce přinesl ukázat.

Věc si posléze k dořešení převzali policisté. Podle policejní mluvčí Ludmily Světlákové se nejednalo o dopravní nehodu ani o přestupek. Muž tak nakonec nedostal ani pokutu.

"Nebylo za co. Podle zástupce Technických služeb žádná hmotná škoda nevznikla, sloupky byly zaražené v hlíně," řekla policejní mluvčí Ludmila Světláková.


Video