Řidič tramvaje brněnského Dopravního podniku se zastřelil poté, co jej v práci přistihli pod vlivem alkoholu. (ilustrační snímek)

Řidič tramvaje brněnského Dopravního podniku se zastřelil poté, co jej v práci přistihli pod vlivem alkoholu. (ilustrační snímek) | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Řidič tramvaje, kterého přistihli pod vlivem alkoholu, se zastřelil

  • 153
Řidiče tramvají brněnského Dopravního podniku šokovala začátkem týdne tragická zpráva. Jejich kolega si vzal v pondělí život. Byl přistižen v pracovní době pod vlivem alkoholu a zřejmě neunesl možnost, že přijde o práci.

Vše začalo už ráno ve vozovně, kam se zkušený pracovník přihlásil do služby. Než však odjel se svou tramvají na pravidelnou linku, podrobil se testu na alkohol. Podle informací MF DNES nadýchal přes jedno promile.

"Museli jsme ho nechat vystřídat. Byl převezen do nemocnice, aby se stanovila přesná hodnota alkoholu v jeho krvi," uvedla mluvčí Dopravního podniku Linda Škrancová.

Podle ní přicházejí tramvajáci v těchto případech automaticky o průkaz, který je opravňuje k řízení drážního vozidla. "V naší firmě navíc platí, že je to hrubé porušení pracovní kázně. Proto tyto problémy řešíme výpovědí."

S následky, které způsobilo jeho jednání, se muž zřejmě nedokázal vyrovnat. Poté, co odešel z nemocnice, se rozhodl pro radikální řešení. Ještě dopoledne spáchal sebevraždu. Jak se MF DNES podařilo zjistit, k dobrovolnému odchodu ze světa použil střelnou zbraň.

"V pondělí kolem desáté hodiny jsme dostali hlášení o náhlém úmrtí muže na brněnském předměstí. Okolnosti nasvědčují tomu, že to byla sebevražda," řekl policejní mluvčí Pavel Šváb.


Video