Třicetiletý řidič pod vlivem drog chtěl na policisty při kontrole v Praze...

Třicetiletý řidič pod vlivem drog chtěl na policisty při kontrole v Praze vytasit speciální meč katana s přibližně 40 centimetrů dlouhou čepelí. Zklidnila jej až namířená zbraň. | foto: Policie ČR

Řidič chtěl na policisty vytasit katanu, ti na něj namířili pistoli

  • 70
Až s pomocí namířené zbraně se podařilo pražským policistům při sobotní kontrole zpacifikovat řidiče odcizeného vozu, který na ně hodlal vytasit téměř půlmetrový meč. Ukázalo se, že je pod vlivem drog a má zakázáno řídit.

Policisté zastavili odcizenou Škodu Octavia krátce před 17. hodinou poblíž křižovatky ulic Milady Horákové a Svatovítské.

„Řidič kontrolovaného vozu odmítl s hlídkou spolupracovat, nechtěl pokynů policistů uposlechnout a místo toho sahal po speciálním meči katana s přibližně 40 centimetrů dlouhou čepelí,“ popsala policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Policisté třicetiletého muže zklidnili, až když mu pohrozili namířenou pistolí. Vzápětí vyšlo najevo, že je řidič pod vlivem omamných a psychotropních látek, navíc má zákaz řízení.

„Řidič i jeho jednačtyřicetiletý spolujezdec skončili na policejní služebně pro podezření z přečinu neoprávněné užívání cizí věci,“ dodala Zoulová.


Video