Přepadená musela počítat do dvou set

  • 9
Opava - Policisté stíhají devětadvacetiletého muže z Opavy za loupež. Podle nich přepadl v polovině června tamní hernu. Obsluze vyhrožoval plynovou pistolí a elektrickým paralyzérem. V sobotu časně ráno vtrhl do další herny. Servírku zavřel na záchodě a nutil jí počítat.

"V polovině června v opavské herně U Rytířů použil proti krupiérce elektrický paralyzér. Natlačil ji za pult a pod pohrůžkou zastřelení žádal peníze," vylíčila severomoravská policiejní mluvčí Dagmar Bednarčíková.

Ženě přiložil ke spánku i malou černou pistoli. Pod barovým pultem prohledal skříňku a zásuvku. Našel 12 a půl tisíce korun. Z herny odnesl i další hotovost a mobilní telefon. Celková škoda byla vyčíslena na 22 250 korun.

"Napadené ženě poškodil paralyzérem šaty a dioptrické brýle. Přepadenou pak v herně zamknul a utekl," doplnila policejní mluvčí. Napadená musela vyhledat lékaře a skončila v pracovní neschopnosti.

V sobotu se ale vydal na lup znovu. Před pátou hodinou ranní tentokrát vešel do herny Akvárko na Dolním náměstí v Opavě.

"Vulgárním způsobem chtěl peníze od servírky. Povalil ji na zem a ze zásuvky barového pultu odcizil hotovost," popsala druhou loupež Bednarčíková.

Ženu poté odvlekl na záchod, přinutil ji lehnout si na zem a zamkl jí. "Musela počítat hlasitě do sta," doplnila mluvčí. Po chvíli se ale vrátil a chtěl další peníze. Tentokrát musela v kabince WC počítat do dvou set. Lupič pak z herny odešel.

Krátce po činu byl zadržen a skončil v cele s návrhem na vzetí do vazby. Policisté u něj našli osm tisíc korun, plynovou pistoli i elektrický paralyzér.


Video