Pražští policisté vyšetřují nález dělostřeleckého granátu ve Vltavě. (12....

Pražští policisté vyšetřují nález dělostřeleckého granátu ve Vltavě. (12. listopadu 2017) | foto:  František Vlček, MAFRA

U pražské náplavky našli ve Vltavě dělostřelecký granát, nebyl aktivní

  • 26
Policie v neděli odpoledne nakrátko uzavřela v centru Prahy Jiráskův most a okolí Rašínova nábřeží. Vyšetřovala nález nevybuchlé munice ve Vltavě. Pyrotechnik malý předmět opravdu identifikoval jako dělostřelecký granát, nebyl však aktivní.

Milan Mudra, který pracoval na restaurační lodi ukotvené u Mánesa, viděl okolo 15. hodiny dva muže, zřejmě „hledače pokladů“, jak hází magnety na laně do vody.

O chvíli později přijeli policisté, kteří místo oblepili páskou. Podle svědka byl z restaurace vidět na dlažbě malý podlouhlý předmět. Policisté poté restauraci, kde bylo kromě personálu asi šest hostů, evakuovali.

Nalezený předmět nebyl nebezpečný. „Pyrotechnik zjistil, že se skutečně jedná o dělostřelecký granát, který ale není aktivní,“ sdělil před 17. hodinou iDNES.cz mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. „Nicméně i tak předmět zajistil k následné bezpečné likvidaci,“ doplnil.

Policie následně zásah ukončila a oblast zpřístupnila.

Podobný případ policie řešila i letos v lednu, tehdy se nakonec místo granátu jednalo o hasící přístroj. 

,

Video