Zásah hasičů při požáru rodinného domku v Liptani na Osoblažsku, uvnitř uhořel

Zásah hasičů při požáru rodinného domku v Liptani na Osoblažsku, uvnitř uhořel jeden muž. (26. října 2011) | foto: HZS Moravskoslezského kraje

Policisté našli v domku na Osoblažsku uhořelého muže

  • 3
V Liptani na Osoblažsku od rána hořelo přízemí rodinného domku. Od počátku hrozilo, že dvaapadesátiletý muž plamenům neunikl, což se po uhašení ohně a prohledání zbytku domku potvrdilo. K ošetření byli odvezeni jeden muž, který se nadýchal kouře, a lehce popálený dobrovolný hasič.

Hasiči vyjeli k požáru v půl šesté ráno. Plameny se podařilo zkrotit po sedmé hodině, uhašeny byly zhruba o tři hodiny později.

Z domu před ohněm vyběhlo pět lidí, ale uvnitř měl zůstat ještě dvaapadesátiletý muž. K domu po uhašení přijeli kriminalisté, kteří nezvěstného hledali. "Existuje možnost, že opravdu zůstal uvnitř, ale také varianta, že z domu odešel ještě před požárem," uvedla ráno bruntálská policejní mluvčí Pavla Tušková.

Požár v Liptani

Sousedé byli přesvědčeni, že muž uvnitř zůstal. Ukazovali hlavně na mužovo jízdní kolo, na kterém prý vždy jezdil, ale nyní zůstalo u domku. Rodina se uchýlila k příbuzným.

Obyvatele domu probudilo horko a kouř

"Hořet začalo na stole u strýce, probudilo nás velké horko a kouř. Rychle jsme vyběhli ven," řekl jeden ze členů rodiny. I on měl o nezvěstného příbuzného strach a připustil, že v noci popíjeli alkohol. "Ještě v jedenáct v noci byl strýc ve svém pokoji," uvedl.

Nejhorší vyhlídky se nakonec potvrdily. "V sutinách jsme našli ohořelé tělo, identifikace bude probíhat v následujících dnech," uvedla Tušková. Bude rovněž nařízena soudní pitva. Policisté zatím nevědí, co požár způsobilo.

Hasiči zasahují v Liptani na Bruntálsku, přesněji v regionu Osoblažska.

Hasiči zasahují v Liptani na Bruntálsku, přesněji v regionu Osoblažska.

 


Video