kriminalita, mládež, zatčení, gang, policie, pouta, dítě

kriminalita, mládež, zatčení, gang, policie, pouta, dítě | foto: Profimedia.cz

Policie zatkla v Olomouci cizince. Zavraždil muže kvůli sexuálním návrhům

  • 3
Seznámili se v sobotu večer a za několik hodin už byl jeden z nich mrtvý a ze druhého se stal vrah na útěku. Ten se mu ale dařil jen necelých šest dní. Dnes ráno šestatřicetiletého muže, který se pohyboval mezi olomouckými bezdomovci, zatkli detektivové.

Zadržený muž se policii nakonec přiznal, že jednačtyřicetiletého dělníka z Hanušovic na Šumpersku uškrtil.

Tělo zavražděného muže objevili až po dvou dnech v jeho hanušovickém bytě příbuzní, kteří se po něm od víkendu marně sháněli. "V úterý přijeli k němu domů a našli ho mrtvého," řekla mluvčí severomoravské policie Soňa Štětínská. Muž ležel na zemi uškrcený a policisté okamžitě rozjeli pátrání.

Celý případ přitom drželi dalších několik dní v tajnosti a spoléhali na to, že vrah udělá chybu v domnění, že o jeho činu ještě nikdo neví. V rukou současně měli jednu klíčovou stopu - z bytu zavražděného se totiž ztratilo několik cenností.

A právě ukradené věci je nakonec k vrahovi skutečně přivedly. Odvezl je totiž s sebou zpátky do Olomouce, kde je během několika dní rozprodal v zastavárnách.

"Prověřováním zastaváren a také míst, kde se scházejí bezdomovci, se nám nakonec podařilo pachatele zadržet," potvrdil MF DNES jeden z kriminalistů, který na případu pracuje.

Šestatřicetiletý Slovák, který se pohyboval mezi olomouckými bezdomovci, se během výslechu k vraždě přiznal. Kriminalistům řekl, že s mužem odjel do Hanušovic, protože myslel, že se u něj bude moci najíst a umýt.

V bytě mu ale podle jeho verze hostitel začal dělat sexuální návrhy, což muže rozzuřilo a během hádky ho rdousil rukama a nakonec uškrtil opaskem. Pak prohledal byt, pobral cennější věci a odjel zpátky do Olomouce.

Policisté už muže obvinili z vraždy a soud rozhodne, jestli půjde do vazby. Hrozí mu až patnáct let vězení.


Video