Moravskoslezští kriminalisté jsou snad na stopě větším distributorům či výrobcům alkoholu. (ilustrační snímek)

Moravskoslezští kriminalisté jsou snad na stopě větším distributorům či výrobcům alkoholu. (ilustrační snímek) | foto: Celní ředitelství Olomouc

Policie zadržela dva muže. Měli alkohol, lahve bez kolku i etikety

  • 60
Moravskoslezská policie zadržela ve středu odpoledne dva muže, u nichž našla i větší množství alkoholu a nekolkované lahve označené různými etiketami. Rovněž se už potvrdilo, že muž v Havířově zemřel na účinky metanolu. Stal se tak osmnáctou obětí.

"Policisté zajistili i čtyři sta litrů alkoholu, a to v různých nádobách. Zajištěný alkohol není opatřen kolky a je označen různými etiketami," uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková. 

Dodala, že nyní policisté dva podezřelé ve věku 46 a 47 let vyslýchají. Prohledali také jejich nebytové prostory a zajistili různé věci důležité pro další vyšetřování.

Sledujte vývoj vyšetřování otrav metanolem on-line

"Dosud nemáme k dispozici závěry znaleckých zkoumání k detekci toxicity zajištěných lihovin," dodala Holčáková.

 Už dříve policie na Ostravsku zadržela a obvinila 36letého muže, který alkohol nejasného původu prodával v trafice v Havířově-Šumbarku. Nyní sedí ve vazbě.

Městská nemocnice v Ostravě přijala 66letého muže z Bohumína s poruchami zraku, lékaři jeho stav hodnotí jako vážný. Zůstává při vědomí. Účinky metylalkoholu zatím nebyly potvrzeny, ale vzhledem k obtížím pacienta jde zřejmě o dalšího otráveného jedovatým alkoholem.

Kvůli otravě zemřelo 18 lidí, Igor Dvořáček potvrdil, že pitva prokázala účinky metylalkoholu u 67letého muže z Havířova, kterého našli mrtvého v bytě a vedle něj ležela nekolkovaná lahev.


Video