Uprchlí vězni

Uprchlí vězni - Dva nebezpeční vězni Roman Čabrada (vlevo) a Rostislav Roztočil. | foto: Policie ČR

Policie: Uprchlí vězni mířili za hranice

  • 1
Vrazi Rostislav Roztočil a Roman Čabrada, kteří utekli v úterý z plzeňské věznice, měli zřejmě od počátku namířeno za hranice. Náklad, ve kterém se oba ukryli, směřoval totiž do Německa. Policisté ale mají i další indicie.

„To, že muži měli namířeno za hranice policisté předpokládají i podle věcí zajištěných v bedně, ve které věznici opustili,“ sdělila policejní mluvčí Helena Malotinská.

„Vše nasvědčuje tomu, že i když plán útěku byl velmi pečlivě připraven, došlo k neočekávané změně a náklad byl vyložen v meziskladu. Poté muži zřejmě zpanikařili a vylezli z bedny ven,“ dodala.

Muži opustili věznici spolu se zásilkou malých lepených bloků. Ty se podle informací MF DNES vyrábí ve věznici v průměru jen jednou za rok a vozí se pak rovnou zákazníkovi do Německa.

Policie znovu upozornila, že oba uprchlí vězni mohou být ozbrojeni. Podle dřívějších informací měl Roman Čabrada při útěku sekáček na maso a není vyloučeno, že si už opatřil střelnou zbraň.

Spekuluje se i tom, že Roztočil už uprchl za hranice. Spolku Šalamoun, který se zabývá justičními omyly, to sdělila jeho sestra.

,

Video