Policie stíhá rodiče, syn jim vypadl z balkonu

  • 19
Policie obvinila rodiče devítiměsíčního chlapce, který před týdnem v Ostravě vypadl z balkonu. Za ublížení na zdraví z nedbalosti jim hrozí rok vězení. Batole, které po pádu ze 4,5 metru utrpělo těžký otřes mozku, se zotavuje a leží na neurologii.

Chlapeček prolezl minulé pondělí zábradlím na úzkém balkonu u francouzského okna. Z výšky asi pěti metrů spadl do trávy. S těžkým otřesem mozku skončil na oddělení ARO ostravské nemocnice. - více zde

Policie nezjistila, že by batole někdo z balkonu úmyslně vyhodil. Protože ale v té době byli v bytě i jeho čtyřiadvacetiletí rodiče, kriminalisté začali případ vyšetřovat jako podezření z nedbalostního trestného činu.

Podezření se nakonec potvrdilo a policisté zjistili, že rodiče syna nehlídali. Policejní komisař je proto obvinil z neúmyslného ublížení na zdraví.

"Policejní komisař zahájil trestní stíhání 24letých rodičů pro trestný čin ublížení na zdraví z nedbalosti. Obvinění totiž nedostatečnou péčí zapříčinili zranění svého dítěte," potvrdila iDNES policejní mluvčí Ilona Branžovská.

Hrozí jim až jeden rok vězení.

Devítiměsíční chlapec stále leží v nemocnici. Už opustil oddělení ARO a podle lékařů se zotavuje.

"Chlapec byl koncem týdne propuštěn z JIP a předán na neurologickou kliniku na pozorování. Daří se mu však dobře a jeho stav je stabilizovaný," řekl iDNES mluvčí nemocnice Štěpán Neuwirth.

Balkon v Čujkovově ulici v Ostravě-Zábřehu, ze kterého vypadlo devítiměsíční batole. (10. srpna 2004)


Video