Daniela Richtera hledají policisté už dva měsíce. Ilustrační foto.

Daniela Richtera hledají policisté už dva měsíce. Ilustrační foto. | foto: Martin Adamec, MF DNES

Policie se obává o osud hledaného podnikatele

  • 1
Přes dva měsíce pátrají policisté po osmatřicetiletém podnikateli Danielovi Richterovi. Zatím našli pouze jeho odstavené a zamčené auto. Nevylučují, že se mohl stát obětí násilného trestného činu. Prosí proto o pomoc veřejnost.

Daniel Richter odjel 7. srpna po poledni ze své chalupy v severních Čechách domů do Prahy, kde měl mít obchodní schůzky. Řídil firmu zabývající se poskytováním služeb. Ještě odpoledne ho svědci v Praze naposledy viděli.

"Od toho dne nepodal své rodině ani známým žádné zprávy. Po dotyčném bylo vyhlášeno pátrání. Později byl v Praze nalezen jeho stříbrný vůz Škoda Octavia Combi. Stál zaparkovaný a řádně zabezpečený. Nebyly nalezeny stopy po násilném vniknutí," uvedla mluvčí pražské policie Iva Knolová.

Policie se obává, že se mohl stát obětí násilného trestného činu a žádá veřejnost o pomoc.

"Daniel Richter má 198 centimetrů vysokou silnější postavu, hnědé oči, hnědé vlasy střižené na krátko s čelními kouty. Na vnitřních předloktích má viditelné jizvy, jizvy má také na obou stranách pravého kolena a na kyčlích po operačním zákroku," popsala muže mluvčí policie.

Informace mohou lidé volat na číslo 974 826 415 nebo na linku 158.


Video