Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Policie dopadla bankovního lupiče, kterého vyplašila pokladní

  • 0
Po několika dnech pátrání kriminalisté zatkli pětadvacetiletého muže z Prostějovska, který minulý týden přepadl pobočku Komerční banky na frekventované ulici v Prostějově. Policie mladíkovi prokázala i přepadení mladé ženy na ulici ve stejné části města. Lupič již skončil ve vazbě, hrozí mu až deset let vězení.

"Obviněný muž se k přepadení banky přiznal. Jako motiv svého jednání uvedl, že potřeboval nějaké peníze, protože v současné době žádné nemá," uvedla mluvčí prostějovské policie Alena Nedělníková.

Mladík minulý týden kolem půl čtvrté odpoledne přišel do banky v ulici Svatoplukova v Prostějově. Na pokladní namířil atrapu zbraně maskovanou v igelitové tašce a chtěl peníze.

V tu chvíli před pokladnami náhodně procházela další pracovnice banky, lupič se zřejmě lekl a utekl. Při přepadení měl maskovaný obličej černou kuklou, zraněn nebyl nikdo.

Když kriminalisté mladíka vypátrali, vyšlo najevo, že má na svědomí i další loupež. Koncem února v Prostějově přepadl mladou ženu. "I k tomuto případu se pachatel přiznal," uvedla mluvčí policie.

Pětadvacetiletého mladíka, který byl již v minulosti trestán, prostějovský soud poslal do vazby.


Video