Policie chytila žháře, prý je to hasič

  • 20
Policisté už zřejmě vědí, kdo má na svědomí sérii požárů z minulého týdne v Milovicích na Nymbursku. Sami jsou ale svým zjištěním překvapeni. Podezřelým je totiž dobrovolný hasič z Milovic. Policie o případu zatím mlčí. MF DNES to ale potvrdil zdroj obeznámený s vyšetřováním.

"Za poslední týden hořelo v bývalém vojenském prostoru v Milovicích čtyřikrát. Toho muže zatím podezíráme ze založení nejméně jednoho z těchto požárů," řekl zástupce nymburského policejního ředitele Jaroslav Novák.

Policisté i hasiči se prý podle dostupných informací o uplynulém víkendu utvrdili v tom, že pachatelem by mohl být osmadvacetiletý hasič. U požárů byl totiž vždy jako první.

Policisté ho v pondělí vyslýchali, z ničeho ho ale neobvinili. Pokud to udělají, stane se tak zřejmě až v úterý.

Jedna z opuštěných budov vzplála ve čtvrtek v noci a hasiči měli co dělat, aby oheň dostali pod kontrolu. Dokonce museli volat posily.

V sobotu dopoledne pak jeli do Milovic znovu: tentokrát hořela sláma v hangáru na letišti Boží Dar. A třetí požár na sebe nedalo dlouho čekat - v neděli vyšlehly plameny ve skladu a výrobně textilií. Tentokrát byla škoda velká: majitel ji spočítal na 100 tisíc korun.

Hasiči museli od začátku roku zasahovat v Milovicích zhruba u 16 požárů. Ovšem jen ty poslední podle nich někdo založil úmyslně. Ostatní vznikly většinou neopatrným zacházením s ohněm.


Video