Podvodník tvrdil, že přijel hummerem, ten přitom dávno stál v autobazaru. (ilustrační snímek)

Podvodník tvrdil, že přijel hummerem, ten přitom dávno stál v autobazaru. (ilustrační snímek) | foto: Evo Extreme racing team

Filuta chtěl vydělat na cestovném, tvrdil, že přijel svědčit hummerem

  • 297
S neobvyklým podvodníkem se setkali pražští policisté. Svědek totiž tvrdil, že k výslechu přijel z Moravy hummerem, který nemá zrovna malou spotřebu, a měl proto nárok na několik tisíc jako náhradu cestovného. Auto už ale v té době stálo v bazaru. Muži teď hrozí za pokus o podvod až dva roky vězení.

Obviněný přijel do Prahy jako svědek a poškozený v rámci jiného případu. "Vzhledem k tomu, že tento muž přijel do Prahy ze severu Moravy, měl nárok na náhradu cestovného. Tohoto práva následně plně využil, a nárokoval úhradu za pohonné hmoty do luxusního, a lidově řečeno 'hladového' terénního auta hummer," popsal mluvčí policie Tomáš Hulan.

Třiačtyřicetiletý svědek si nakonec řekl bezmála o šest tisíc. Jeho lež se mu ale vůbec nevyplatila. Nevěděl totiž, že si policisté prověřují oprávněnost jeho nároků.

"Díky tomu policejní vyšetřovatelka zjistila, že žadatel uvádí nepravdivé údaje, neboť vozidlo, kterým měl muž údajně přijet do metropole, stálo tou dobou již několik dní v bazaru na střední Moravě připravené k prodeji, a své místo prokazatelně neopustilo," uvedl Hulan.

Policisté tak na muže z Jesenicka zatlačili, a on se přiznal. Řekl, že do Prahy přicestoval jiným, mnohem ekonomičtějším vozem. "Získané peníze chtěl použít na umoření svých dluhů," dodal mluvčí.

Nakonec byl podvodník obviněn z trestného činu podvodu ve stadiu pokusu. Pokud bude odsouzen, může strávit až dva roky za mřížemi.


Video