Podnikatel Karel Modrák si za znásilnění školačky odsedí 9 let.

Podnikatel Karel Modrák si za znásilnění školačky odsedí 9 let. - Karel Modrák znásilnil školačku. | foto: Monika Tomášková, MF DNES

Podnikatel dostal za znásilnění školačky 9 let

  • 11
Za znásilnění čtrnáctileté školačky a pletky s drogami si podnikatel Karel Modrák odsedí devět let. V úterý o tom rozhodl brněnský soud. Ten neuvěřil v jeho nevinu, i když proti němu vypovídala mládež z drogového podsvětí. Soud jejich svědectví označil za věrohodné.

Vzpurný a navýsost rozčarovaný opouštěl v úterý soudní síň jednačtyřicetiletý podnikatel Karel Modrák z Rájce-Jestřabí, kterého soud poslal na devět let do věznice se zvýšenou ostrahou.

Uložil mu úhrnný trest za to, že znásilnil čtrnáctiletou žákyni základní školy. Nejméně v jedenácti případech také pomáhal při výrobě pervitinu. Opakovaně poskytoval drogu nezletilým a mladistvým, které navíc učil aplikovat ji nitrožilně.

"Loni 21. května vyzvedl žákyni 8. třídy na Vinohradech, odvezl ji do svého pronajatého bytu v Líšni. Tam jí aplikoval drogu, aby nebyla schopna odporu a vykonal na ní soulož," odůvodnil verdikt předseda senátu Miroslav Novák.

Podle něj pachatele usvědčily odposlechy telefonátů. "Martina souloží překvapivě dobře, jediným problémem je její věk," říkal v telefonu Modrák svému komplicovi Marcelu Matonohovi.

Ten dostal za výrobu pervitinu a jeho distribuci pětiletý trest. Podle soudce nebylo pochyb ani o věrohodnosti výpovědi svědků, byť pocházejí z drogového prostředí. Výrobci a dealeři se scházeli s klienty v bytě na Valtické ulici na Vinohradech. Modrák obstarával Matonohovi suroviny a ten z nich pervitin vyráběl.

"Ta holka je obyčejná poběhlice, drzá narkomanka, která nemá zábrany a je ochotná jít s každým. Chtěla se mi pomstít, a tak lhala," snažil se Modrák zpochybnit renomé školačky. Fakt, že se zapletl s drogami a sám je užíval, ovšem přiznal. "Tento problém mám už sám se sebou vyřešen. Chci se vrátit k rodině, k synovi a práci," dušoval se.

Spokojena s rozsudkem byla k státní zástupkyně Eva Žďárská. Podle ní se soud opíral o dostatečné důkazy a verdikt je spravedlivý.

Naopak Modrákův obhájce Miloš Hoff jej označil za neadekvátní. "Nesouhlasím s rozsahem obvinění, v případu jsou velké rozpory a znásilnění mému klientovi nebylo prokázáno," zlobil se obhájce a ihned podal odvolání.

,

Video