Hasiči bojovali s požárem střechy varny pivovaru. Ilustrační foto

Hasiči bojovali s požárem střechy varny pivovaru. Ilustrační foto | foto: HZS Zlínského kraje

Pivovar v Dobrušce vzplál letos už podruhé

  • 1
K požáru střechy a půdních prostor varny pivovaru v Dobrušce na Rychnovsku muselo v noci vyjíždět deset jednotek hasičů královéhradeckého kraje. Pivovar hořel letos už podruhé. V únoru oheň zničil sladovnu. Hasiči vyšetřují, zda je mezi požáry souvislost.

"Požár nám byl nahlášen ve 23:30. O půlnoci mohl velitel zásahu nahlásit, že je oheň lokalizován," řekl iDNES vyšetřovatel hasičů z Rychnova nad Kněžnou. Hořela střecha a takzvaná prachová půda nad varnou, kterou předchozí požár nezasáhl. Škodu majitelé předběžně vyčíslili na 100 tisíc korun.

"Příčinu požáru vyšetřujeme a samozřejmě prověřujeme souvislost s předchozím ohněm," uvedl vyšetřovatel rychnovských hasičů.

Na konci února zatím z neznámých příčin shořela sladovna pivovaru. Při požáru se propadla střecha dovnitř budovy a škoda byla vyčíslena na 30 milionů korun. - více zde

Budova pivovaru v Dobrušce byla postavena v roce 1870. V roce 1996 byl pivovar uzavřen. Znovu slouží od roku 2002, od kdy se zde nejen vaří pivo, ale majitelé nabízejí i turistické prohlídky funkčním zařízením včetně sladovny a varny.


Video