Vůz, který řídil patnáctiletý chlapec, si na místě nehody převzal otec řidiče. Ilustrační foto

Vůz, který řídil patnáctiletý chlapec, si na místě nehody převzal otec řidiče. Ilustrační foto | foto: Jiří Bervida, MAFRA

Patnáctiletý chlapec sedl za volant otcova fiatu a způsobil nehodu

  • 15
Teprve patnáctiletý chlapec měl dost kuráže a drzosti sednout za volant a vydat se s autem na silnice. S fiatem, kterého si půjčil bez vědomí svého otce, však boural, když přejel do protisměru a srazil se s jiným vozem.

Nehoda se stala v úterý kolem 17. hodiny v Brtnici na Jihlavsku, fiat se bočně střetl s autem, které řídila jednadvacetiletá žena.

"Patnáctiletý chlapec jel směrem od centra města," řekla policejní mluvčí Jana Kroutilová. "S autem mladík vyjel do protisměru, kde se bočně střetl s protijedoucím Volkswagenem Bora," doplnila policistka.

Při nehodě nebyl nikdo zraněn ani nikdo neřídil pod vlivem alkoholu. Věk řidiče je však hodně neobvyklý.

"Mladistvý není držitelem řidičského oprávnění pro žádnou ze skupin," doplnila Jana Kroutilová.

Podle ní nejsou mladiství za volantem auta na Jihlavsku častým jevem. "Spíše se setkáváme s tím, že takto mladí chlapci jezdí bez řidičského průkazu na motorkách," doplnila mluvčí.

Škodu na autech po nehodě v Brtnici policisté předběžně vyčíslili na jedenáct tisíc korun. Při dalším vyšetřování nehody se budou zabývat také tím, za jakých okolností se mladistvý chlapec k řízení vozidla dostal. Fiat si na místě převzal majitel, otec řidiče.


Video