Mladá žena si popletla pedály, nabourala do květináčů. Ilustrační snímek

Mladá žena si popletla pedály, nabourala do květináčů. Ilustrační snímek | foto: Policie ČR

Opilá osmnáctiletá dívka bez řidičáku si spletla pedály a nabourala

  • 74
Před restaurací v Benešově na Malém náměstí chtěla zaparkovat osmnáctiletá řidička. Jenže si spletla pedály a autem přelétla chodník a skončila v betonových květináčích u místní restaurace. Po příjezdu policistů nadýchala 1,51 promile, ti navíc zjistili, že dívka nemá řidičák.

K nehodě se vydali benešovští policisté v sobotu 19. listopadu ve čtvrt na dvě ráno. Osmnáctiletá dívka se snažila zaparkovat Škodu Octavia před restaurací Zelený strom.

"Při parkování si řidička popletla brzdový pedál s plynovým a vjela na chodník a následně na trávník. Přední částí vozidla nabourala do kamenných květináčů restaurace Zelený strom," popsala mluvčí benešovské policie Zuzana Stránská.

V autě byla s osmnáctiletou dívkou ještě její jednadvacetiletá kamarádka. Při nehodě se naštěstí nikomu nic nestalo.

Když na místo dorazili policisté, nestačili se divit. Nejdříve dívka nadýchala jeden a půl promile, poté navíc ještě policisté zjistili, že vůbec nemá řidičský průkaz. Nabourané auto patřilo starší spolujezdkyni, která jej dívce půjčila. V protokolu uvedla, že nevěděla, že mladší dívka pila.

"Případ je zpracován ve zkráceném přípravném řízení a žena je podezřelá z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí jí trest odnětí svobody od šesti měsíců do tří let," doplnila mluvčí.


Video