Sebevrah zavolal zdravotníkům, policisté jej před smrtí oběšením zachránili díky lokalizaci telefonu (ilustrační snímek).

Sebevrah zavolal zdravotníkům, policisté jej před smrtí oběšením zachránili díky lokalizaci telefonu (ilustrační snímek). | foto: MF DNES

Oběšenec zavolal na záchranku, policie jej nalezla včas díky mobilu

  • 42
Lékařům a policistům se podařilo zachránit život muži, který se pokusil o sebevraždu. Zdravotníky na oběšeného muže upozornil anonymní telefonát. Odkud přišel, policisté vypátrali díky lokalizaci telefonu. Nalezeného oběšence zdravotníci zachránili. Vyšlo najevo, že telefonoval sám sebevrah.

Závod s časem začal pro policisty a zdravotníky ve čtvrtek kolem půl páté odpoledne. Na linku 155 zavolal anonym, který dispečerovi řekl, že v jednom domě na Cvikovsku se oběsil člověk. Záchranka hned kontaktovala policisty, kteří začali údajného sebevraha hledat.

"Díky lokalizaci mobilního telefonu se jim podařilo vypátrat adresu, odkud dotyčný volal, a když policisté do bytu uvedeného domu vnikli ve spolupráci s nájemníky, zjistili, že se v koupelně nachází oběšenec," přiblížila policejní mluvčí Ivana Baláková.

Sebevraha ze smyčky odřízli a o muže v bezvědomí se pak postarali záchranáři. "Lékař si pak pacienta, který ještě jevil známky života, převzal a postaral se o jeho transport do nemocnice," uvedla mluvčí.

Baláková doplnila, že se posléze přišlo na to, že na svůj záměr upozornil zdravotníky sám sebevrah. Proč se muž ve středním věku pokusil o sebevraždu, mluvčí neupřesnila.


Video