Při nehodě v Jaroměři zemřel na Štědrý den řidič fabie.

Při nehodě v Jaroměři zemřel na Štědrý den řidič fabie. | foto: HZS Královéhradeckého kraje

O Vánocích zahynulo na silnicích čtyřikrát méně lidí než loni

  • 17
Letošní Vánoce si v porovnání s loňskem vyžádaly méně obětí při dopravních nehodách. Během tří vánočních svátků letos zemřeli na silnicích dva lidé, vloni jich zahynulo osm. Celkem se během svátků stalo 555 nehod, což je zhruba o stovku méně než vloni.

Škoda způsobená při nehodách letos přesáhla 25 milionů korun. Opilí řidiči zavinili 41 kolizí. Vyplývá to z předběžných policejních statistik.

Bez obětí se letos obešel první svátek vánoční (25. prosince). Naopak na Štědrý den i druhý svátek vánoční zaznamenali policisté po jedné oběti.

Na Štědrý den zemřel pětapadesátiletý řidič v Jaroměři na Náchodsku. Narazil se svou fabií do sloupu veřejného osvětlení. - čtěte více o nehodě v Jaroměři

O dva dny později zase při čelním nárazu dvou osobních aut u Opařan na Táborsku zahynul čtyřiatřicetiletý muž. Pět dalších lidí utrpělo zranění, tři z nich těžká. - čtěte Při nehodě na Milevsku zemřel řidič fordu

Nejméně nehod se ze tří svátečních dnů stalo na Štědrý den. Policisté napočítali 165 kolizí, což je téměř o 80 méně než vloni.

Ve zbylé dva sváteční dny se stalo téměř shodně kolem 195 kolizí. Nejvíce opilých řidičů, celkem 21, policie přistihla za volantem 25. prosince.

,

Video