Policisté nevylučují, že případy mohou souviset s útoky na tramvaje z minulého týdne. Ilustrační foto

Policisté nevylučují, že případy mohou souviset s útoky na tramvaje z minulého týdne. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Neznámý střelec děsí Prahu

  • 25
Po obyvatelích Prahy střílí zatím neznámý střelec ze vzduchovky. Terčem střelby se staly tramvaje. Na Smíchově někdo zasáhl mladou ženu, ve Vysočanech museli lékaři vyjmout brok z těla muže. Policie zatím nemá po střelcích žádnou výraznou stopu. Informovaly o tom televize Prima a Nova.

Střelec či střelci si v poslední době vzali na mušku obyvatele domu ve Spojovací ulici. Jednu ženu střelec zasáhl do stehna, muže do břicha.

Před několika dny se terčem střelby stal pes. Mezi lidmi panuje podle Primy panika, protože se obávají, že střelec použije místo vzduchovky jinou zbraň.

Policisté nevylučují, že případy mohou souviset s tím, že minulý týden někdo poškodil čtyři pražské tramvaje. Neznámý pachatel poničil dosud neznámým kulatým předmětem jejich skla, spekuluje se o však střelné zbrani. Nikdo tehdy nebyl zraněn. - více zde

Útoky se udály u nákladového nádraží na Žižkově, u Bulhara a na Hlávkově mostě. Podle Novy policie nevyloučila, že všechny útoky má na svědomí jeden člověk.

Podle svědků by mohlo jít o muže ve věku kolem třiceti let. Souvislost mezi všemi případy prověří speciální tým kriminalistů. "Do případu se tedy zapojili i policisté, kteří prošetřují poškození tramvají," uvedla mluvčí pražské policie Eva Brožová.

,

Video