Nevěsta po svatbě zmizela

Lichnov - Už týden je nezvěstná jednatřicetiletá Eliška Metznerová z Lichnova na Bruntálsku. Její blízcí jsou zoufalí. Matka dvou malých dětí totiž zmizela pouhé dva dny po vlastní svatbě. "Říká se, že utekla," spekulují místní lidé, kteří mladou ženu z místní části Dubnice znají jen povrchně. Rodiče ženy ale takovou verzi nepřipouštějí.
"Nevěříme tomu, že by odešla a nedala nikomu z nás o sobě vědět. Takový úlet nikdy v životě neměla," tvrdí její matka. "Nevíme, co se stalo. Nemáme se čeho chytit," zoufá si její otec.

Pravděpodobná není ani verze, že by mladá žena krátce po svatbě zjistila, že si vzala nepravého. S novomanželem totiž žije už osm let a mají spolu pětiletou dcerku Nikolku. Z prvního manželství má žena i syna Dominika.

"Kluk musí do školy. Dcera by nikdy nenechala své děti napospas. Kdoví, co se jí stalo. Pátrali jsme po kamarádkách, ale nikdo nic neví," vypráví matka. "Možná se nabourala někde v kopcích, v takových místech, kde nikdo nejezdí," naznačuje otec. Eliška Metznerová navštívila uplynulé pondělí odpoledne své rodiče v Dubnici.

Dohodla se s matkou, že druhý den pro ni přijede a pojedou na nákupy do Opavy. Od rodičů odjela osobním autem Škoda 120 modré barvy s karvinskou poznávací značkou KIE 78 58. U sebe měla kromě dokladů i dvacet tisíc korun a bankomatní kartu, aby mohla zaplatit svatební hostinu a další výlohy.

Hostinu v nedaleké obci Zátor však nezaplatila, domů nedojela a nikomu z rodiny se neozvala. Policie vyhlásila po nezvěstné ženě pátrání. "Pohřešovaná žena je pravděpodobně naživu. Mám tady poznámku, že ve čtvrtek 30. srpna měla být spatřena na Opavsku, když do auta tankovala pohonné hmoty," uvedl jeden z bruntálských policistů.

Žena pracovala donedávna jako vychovatelka v dětském domově. Její bývalé spolupracovnice tvrdí, že měla své děti ráda a obvykle si věděla s problémy rady. Lidé, kteří ženu znali blíž, ale naznačili, že si často půjčovala peníze a měla potíže s jejich vracením.

"Pořád měla nějaké dluhy. Možná už jich bylo tolik, že nevěděla, co dělat. Vdala se, odpovědnost převedla na manžela a zmizela. Nevíme, jestli to měla předem promyšlené nebo jednala ve zkratu. Ale věříme, že žije," tvrdí známí zmizelé ženy.

Video