Řidič nákladního auta zabloudil v centru Plzně. Uvázl ve slepé ulici a ještě

Řidič nákladního auta zabloudil v centru Plzně. Uvázl ve slepé ulici a ještě poškodil semafor. | foto: čtenář iDNES.cz Milan Svoboda

Náklaďák zničil v Plzni semafor, navigace ho dostala do slepé ulice

  • 66
Na bloudění v plzeňských ulicích zřejmě dlouho nezapomene řidič nákladního auta, který se orientoval podle GPS navigace. Ta ho v centru města zavedla do slepé uličky u Hlavní pošty. Šofér tam ve středu odpoledne uvázl tak nešťastně, že zablokoval dopravu a poškodil elektrický rozvaděč semaforu.

Šofér nákladního auta firmy z Uherského Hradiště jezdil ve středu v ulicích kolem náměstí Republiky kolem čtvrté hodiny odpoledne. Měla mu pomoci GPS navigace, ale ta ho zradila nejspíš i kvůli tomu, že v centru města je teď hned několik rozkopaných ulic.

"Řidič zabloudil tak nešťastně, že se dostal do slepé ulice u Hlavní pošty. Při jízdě poškodil elektrický rozvaděč semaforu, čímž způsobil škodu ve výši asi 20 tisíc korun. Provoz na zdejší frekventované křižovatce ale neohrozil," sdělila mluvčí krajské policie Martina Korandová.

Doplnila, že nákladní auto navíc provoz u Hlavní pošty zablokovalo. Policisté tam proto museli řídit dopravu. Šoférovi také uložili blokovou pokutu.  

V místě, kde nákladní auto uvázlo, už se stala jedna neobvyklá nehoda. V červnu 2010 se tu pod osobním autem propadla silnice. Zadní kolo peugeotu, jehož řidička čekala na zelenou u semaforu, tehdy zmizelo v kráteru, který dosáhl velikosti až dvou metrů.

Později se zjistilo, že díru v dlažbě vymlela voda z poškozeného potrubí kanalizace.        


Video