Trať mezi Miloticemi nad Opavou a Bruntálem zablokovala srážka vlaku se stromem

Trať mezi Miloticemi nad Opavou a Bruntálem zablokovala srážka vlaku se stromem (9. června 2012) | foto: Drážní inspekce

Vlak narazil v padesátce do stromu, po střetu zůstal zpola mimo trať

  • 39
Železniční trať mezi Miloticemi nad Opavou a Bruntálem zablokovala souprava osobního vlaku, která narazila do spadlého stromu. Strojvůdce už soupravu nedokázal zastavit a po nárazu stroj vykolejil.

"V sobotu ve 14:48 se mezi srazil osobní vlak se spadlým stromem. V době nehody cestovalo ve vlaku sedm cestujících a dva zaměstnanci dopravce. Nikdo nebyl zraněn," informoval mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Osobní vlak jel z Rýmařova do Opavy. Za Miloticemi nad Opavou ale najel do spadlého kmene. "I přes použití rychlobrzdy strojvedoucím se srážce nepodařilo zabráni a nárazová rychlost vlaku do stromu byla 49 kilometrů v hodině," dodal Drápal.

Trať mezi Miloticemi nad Opavou a Bruntálem zablokovala srážka vlaku se stromem

Při srážce vykolejil první vůz vlaku oběma podvozky. Škoda byla odhadnuta na 630 tisíc korun. Z toho 110 tisíc korun je poškození trati, zbytek je škoda na soupravě.

Kmen odstranili hasiči. "Provoz na trati je v tuto chvíli přerušen a předpokládaná doba obnovení provozu je v průběhu sobotní noci," dodal v sobotu odpoledne Drápal. Provoz se podařilo nakonec obnovit až v neděli ráno. V místě však byla rychlost snížena na 30 kilometrů za hodinu, doplnil v neděli Drápal.

Mezi Miloticemi nad Opavou a Bruntálem vykolejil vlak

Mezi Miloticemi nad Opavou a Bruntálem vykolejil vlak


Video