Muž byl zaklíněný mezi lavičkou a konstrukcí zastávky. Záchranka ho odvezla do nemocnice. Ilustrační snímek

Muž byl zaklíněný mezi lavičkou a konstrukcí zastávky. Záchranka ho odvezla do nemocnice. Ilustrační snímek | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Nešťastník zapadl mezi lavičku a sloupek zastávky, málem se udusil

  • 17
Muže krkolomně zaklíněného mezi lavičkou a sloupkem zastávky MHD zachraňovali v pondělí večer strážníci v Gerské ulici v Plzni-Bolevci. Nešťastník byl v bezvědomí a hrozilo, že se udusí, protože ocelová konstrukce mu tlačila na krk.

"Muž ležel tak nešťastně, že měl hlavu skřípnutou mezi lavičkou a sloupkem zastávky, který mu tlačil na krk. Hrozilo mu udušení. Nereagoval na žádné podněty, měl slabý tep, byl podchlazený a slabě dýchal. Byl v bezvědomí," popsala mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Strážníci muže vyprostili z nebezpečné pozice, vyndali mu zapadlý jazyk a záklonem hlavy zprůchodnili dýchací cesty. Pak jej uložili do stabilizované polohy. Přivolaní záchranáři pak muže převezli do Fakultní nemocnice na Lochotíně.

Jak se muž do podivné situace dostal, zatím není jasné. On sám nemohl kvůli svému zdravotnímu stavu strážníkům podat žádné informace.


Video