Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Jiří Benák, iDNES.cz

Muž tvrdí, že dva dny bloudil v lese. Je v nemocnici s omrzlinami

  • 6
Na chirurgickém oddělení karlovarské nemocnice leží muž, kterého sem přivezli v pondělí záchranáři s omrzlinami. Tvrdí, že dva dny bloudil po lesích v okolí Teplé na Mariánskolázeňsku, kam ho zavezli po hádce cizí muži. Policie zatím nechce k případu zveřejňovat bližší informace.

"Kriminalisté muže vyslechli, znají jeho verzi. Pachatele zatím nemají," uvedla pouze krajská policejní mluvčí Andrea Kávová.

"Podle informací, které jednatřicetiletý muž poskytl záchranářům, bloudil dva dny po lese, kam ho údajně zavezli po hádce cizí muži," doplnila mluvčí karlovarské záchranky Barbora Silná, která je zároveň mluvčí tamní nemocnice.

Muž údajně došel v pondělí kolem poledne na náves v osadě Pěkovice, kde se zhroutil. První pomoc mu poskytli zaměstnanci jedné z firem, která tam má sklady. Ti také zavolali záchranku.

"Při pobytu v mrazivém počasí muž utrpěl omrzliny dolních končetin. Byl hospitalizován na úrazové chirurgii v karlovarské nemocnici," doplnila Silná.

Stav muže, který odmítá komunikaci s novináři, je stabilizovaný. "Jeho zranění jsou lehká," dodala mluvčí nemocnice.

Podle jedné z obyvatelek Pěkovic se muž objevil ve vsi už v neděli a byl nahý. "Volali jsme na policii kvůli tomu, že ho druhý muž na návsi mlátil. Útočník utekl. Nad zmláceným naháčem se smilovali kluci z vesnice a donesli mu oblečení - tepláky, bundu a boty. Kam potom šel, to nikdo neví, hledali ho marně i policisté," řekla reportérovi MF DNES obyvatelka Pěkovic, která si nepřála být jmenována.

Zmlácený muž se ve vesnici opět objevil až v pondělí kolem poledne. "To už pro něj přijela sanitka," sdělila obyvatelka Pěkovic.

Místo, kde našli záchranáři omrzlého muže.

Místo, kde našli záchranáři omrzlého muže.

,

Video