Vrtulník byl nakonec ze zásahu odvolán.

Vrtulník byl nakonec ze zásahu odvolán. | foto: Letecká záchranná služba Moravskoslezského kraje

Motorkář vjel v Praze do chodců, jeden zemřel

  • 403
Smrtí chodce skončila před osmou hodinou večer jízda devětadvacetiletého motocyklisty a jeho o sedm let mladší spolujezdkyně. Řidič najel do manželského páru, který přecházel mimo přechod silnici na Vypichu v Praze 6. Muž na místě zemřel.

"Dvojice vešla do silnice na místě, které není označeno jako přechod pro chodce, pětačtyřicetiletý muž zůstal ležet mrtvý," uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

"Měli jsme nahlášeno, že na místě je několik vážně zraněných, proto letěl k nehodě vrtulník. Muž, do kterého motocykl narazil, byl mrtvý a motorkář i jeho spolujezdkyně byli zraněni," uvedla mluvčí pražské záchranky Simona Cigánková.

Vrtulník nakonec nebyl potřeba. "Oba zraněné jsme odvezli do motolské nemocnice," sdělila Cigánková. Policie ráno upřesnila, že se dvaadvacetiletá spolujezdkyně zranila těžce a řidič lehce.

Kvůli nehodě byla večer uzavřena ulice Bělohorská za křižovatkou směrem do centra. "Téměř hodinu a půl nejezdily tramvaje. Museli jsme nasadit tři náhradní autobusy," uvedla mluvčí Dopravního podniku Michaela Kuchařová.

"Provoz pro autobusy a auta byl obnoven kolem půl desáté večer," řekl iDNES policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Soud uložil motorkáři dvouletou podmínku

13.listopadu 2006 - Pražský soud uložil dvouletý podmíněný trest se zkušební dobou na čtyři roky 29letému motorkáři Radku Volfovi. Zároveň nesmí pět let řídit. Řidič přiznal vinu na květnové nehodě jen částečně. Podle něj je trochu i na páru, který zastavil u okraje vozovky. Domníval se prý, že nechtějí přecházet, ale muž mu nečekaně vstoupil do vozovky. Pode znalců se ale střetu dalo zabránit, kdyby muž nejel 75 ale předepsaných 50 kilometrů v hodině. Žalobce i motorkář si nechali lhůtu pro odvolání. Zdroj: ČTK
,

Video