Mladík pyká za sérii přepadení žen

  • 21
Plzeň - Policie zadržela osmnáctiletého mladíka z Vyškova, který je podezřelý ze série loupeží a jednoho znásilnění v Plzni. Od července do září údajně přepadl nejméně osm mladých žen a ukradl jim kabelky s doklady a penězi. "Dvě se pokusil znásilnit, jednu k souloži donutil," sdělila mluvčí západočeské policie Milada Suchá.

Policie mladíka podezřívá, že v polovině srpna v rákosí Seneckého rybníka znásilnil jedenadvacetiletou dívku, jíž hrozil nožem.

"Stejný den přistoupil k další jedenadvacetileté dívce s obnaženým pohlavním údem a žádal po ní orální sex. Když dívka nesouhlasila, začal ji osahávat, nakonec jí strhl z ramene tašku a utekl," popsala mluvčí západočeské policie Milada Suchá.

Dívky podle policie přepadával především v plzeňské městské části Lochotín, kde je zavlekl do vchodů bytových domů či na méně viditelná místa. Celkem jim způsobil škodu za 28 tisíc korun.

Vyšetřovatel mladíka obvinil z krádeže, loupeže, znásilnění a výtržnictví. V policejní cele nyní čeká na rozhodnutí soudu o vazbě.

,

Video