Markíza tvrdí, že Kajínek je členem gangu

Slovenská komerční televize Markíza přišla s hypotézou, že uprchlý český nájemný vrah Jiří Kajínek, po kterém už týden bezvýsledně pátrá česká policie, je součástí skupiny nájemných vrahů, která hodlá působit na Slovensku. Nejsledovanější slovenská televize to uvedla v hlavní zpravodajské relaci.

"Během posledních deseti dní utekli z německých, českých a polských věznic čtyři vězni, všichni odsouzení za vraždy. Ze slovenského a českého podsvětí pronikly informace, že jde o organizované útěky. Jejich cílem údajně je vytvořit na Slovensku speciální skupinu nájemných vrahů," uvedla televize.

Markíza upozornila, že v den Kajínkova útěku z Mírova uprchl z polské věznice ve Wadowicích další vězeň, 26letý Ryszard Nemczyk, který byl odsouzen za vraždu jednoho z bossů polského podsvětí.

Jeho útěk byl podobně jako v Kajínkově případu velmi dobře zorganizovaný: několik vězňů bylo po snídani na procházce a Nemczyk měl už rozstřižené pletivo, skrz něj se dostal na zeď, pak na budovu soudu a pod ní ho už čekalo auto. Nejasné prý je i to, proč dozorce neměl u sebe zbraň a proč stráž na věži nevystřelila ani varovný výstřel. Podobně se v Německu už téměř dva týdny pátrá po nebezpečném vrahovi.

Markíza rovněž upozornila, že z Mírova by to uprchlý vězeň měl nejblíže právě na Slovensko.

Slovenská policie informace Markízy vyvrací
"Nemáme žádné takové informace, ani Slovenská informační služba nám zatím nadala nějaké podrobné informace, a ani nic nenaznačila," řekl viceprezident slovenského policejního sboru Ĺudovít Zapletaj. Podle viceprezidenta již policie provedla "opatření tak jako v každém jiném případu". Kajínkovy fotografie mají prý hraniční policisté a také všichni další muži zákona, kteří jsou zapojeni do pátrání po vrahovi, jenž by se údajně mohl zdržovat na Slovensku.


Video